Sentința primită de mama ce și-a neglijat gemenii, morți după ce au căzut de la etajul zece

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 22:10
4974 citiri
Sentința primită de mama ce și-a neglijat gemenii, morți după ce au căzut de la etajul zece
Mama gemenilor căzuți de la etajul zece a fost obligată la tratament FOTO Adevărul

Instanța Judecătoriei Ploiești a decis ca Andreea Vizu, mama celor doi gemeni care au murit după ce au căzut de la etajul zece, să urmeze un tratament medical de specialitate ”până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”.

Decizia a fost luată ca o măsură preventivă în cadrul procesului penal în care femeia este judecată pentru ucidere din culpă.

”dispune obligarea provizorie la tratament medical a inculpatei VIZU ANDREEA-VIOLETA, trimisă în judecată prin rechizitoriul nr. 5151/P/2021 din data de 31.03.2022 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de,, ucidere din culpă” (...), obligă inculpata să urmeze, în mod regulat, tratamentul medical prescris de un medic de specialitate, până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

În cazul în care Andreea Vizu nu va respecta decizia instanței aceasta riscă o măsură preventivă mai drastică, ”internarea medicală provizorie a inculpatei”, potrivit sursei citate.

De asemenea instanța a decis ca mama gemenilor să fie sub supravegherea unui spital de specialitate care va comunica în permanență instanței evoluția pacientei, dacă urmează sau nu tratamentul și dacă starea ei de sănătate s-a agravat sau din contră s-a ameliorat.

Andreea Vizu a fost internată la secţia de psihiatrie imediat după ce a fost înştiinţată despre moartea copiilor săi, dar a fost externată la cerere pentru a putea asita la înmormântare şi de atunci se află la domicilul părinţilor săi, într-o comună din Prahova.

În paralel Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova a solicitat instanței decăderea din drepturile părintești cu privire la cel de-al treilea copil, fratele mai mare al gemenilor care au murit în vara anului trecut.

”Admite acţiunea formulată de reclamanta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, în contradictoriu cu pârâţii Vizu Andreea-Violeta şi Pericle Marius-Ciprian. Decade în totalitate din exerciţiul drepturilor părinteşti pe Vizu Andreea-Violeta, faţă de minorul XXX, născut la data de 22.07.2016”. Copilul a rămas în grija tatălui biologic.

În seara tragediei, mama copiilor se afla în dormitor împreună cu băiatul cel mare şi era în timpul unei transmisiuni live pe o rețea de socializare. În acest timp, gemenii erau în camera alăturată, nesupravegheaţi. Au reuşit să se urce pe o masă aflată lângă fereastră de unde au şi căzut.

Cele două femei din apartament, mama copiilor şi prietena ei venit în vizită, au aflat despre moartea copiilor abia când un echipaj de poliţie a sunat la uşă să anunţe vestea cumplită.

Familia gemenilor din Ploiești, care au cazut de la etajul 10 al blocului în care locuiau împreună cu mama lor, era în atenția Direcției Generale pentru Protecția Copilului (DGASPC) Prahova înca din luna mai 2021.

În acea perioadă copiii stăteau împreună cu părinții și bunicii în comuna prahoveană Drăgănești, iar DGASPC monitoriza situația lor. Imediat după ancheta socială făcută la domiciliul familiei de reprezentanții Protectiei Copilului, instituția a solicitat primăriei din comună să aibă în vedere cazul celor trei frați Vizu/Pericle pentru că existau indicii că se află în situație de risc.

Angajatul Primăriei Drăgănești, din cadrul compartimentului asistență socială, a ignorat complet sfaturile DGASPC și nu și-a mai bătut capul cu cei trei copii. Informația este prezentă într-un raport al Avocatului Poporului care s-a sesizat din oficiu după tragedia din august și a mers pe urmele asistenților sociali din Drăgănești care ar fi trebuit sa vegheze asupra siguranței copiilor, ramași în cele din urmă doar în grija mamei lor, Violeta Andreea Vizu.

În urma verificărilor la Primaria comunei Dragănenști, privind modul în care s-a realizat monitorizarea cazului social al acestei familii de către autoritatea locală, concluziile au fost dintre cele mai socante.

"Cu privire la familia..., la nivelul Primăriei comunei Dragănești nu a fost întocmit niciun plan de servicii, nu au fost dispuse niciun fel de măsuri, nu au fost identificate situații de risc, nu au fost solicitate informații privind starea de sănătate a copiilor, deși existau indicii cu privire la posibile situații de risc în care se aflau minorii, constatate chiar cu ocazia efectuării unei anchete sociale la solicitarea DGASPC Prahova în luna mai 2021", se arată în raportul Avocatului Poporului.

O mașină de curse a ieșit de pe traseu și a intrat în spectatori. Câte persoane au murit
O mașină de curse a ieșit de pe traseu și a intrat în spectatori. Câte persoane au murit
O maşină de curse a ieşit de pe traseu în timpul unei competiţii desfăşurate duminică în Sri Lanka şi a intrat într-o mulţime de spectatori şi de oficiali ai cursei, cauzând moartea a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#gemeni, #tragedie, #ploiesti accident, #copii morti, #tratament , #accident