Putin, enervat ca Merkel l-a intrebat de Pussy Riot: Stiati ca sunt antisemiti? (Video)

Autor: Ovidiu Albu

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 23:00

4440 citiri

Foto: The Guardian

Presedintele rus, Vladimir Putin, a reactionat vizibil nervos cand cancelarul german, Angela Merkel, l-a intrebat in legatura cu sentinta de doi ani de inchisoare pentru membrii trupei punk Pussy Riot, spunand ca unul dintre cele doua femei a comis acte antisemite.

"Nu stiu daca era cazul ca acele doua femei sa fie trimise la inchisoare. Nu stiu daca asa ceva s-ar fi intamplat si in Germania. Ar fi declansat o dezbatere despre protestul lor intro biserica, fara nicio indoiala. Dar chiar trebuie sa petreci doi ani intr-un lagar de munca pentru asta?", a intrebat Angela Merkel in timpul discutiilor avute cu Vladimir Putin de fata cu presa.

Merkel, la Moscova: Drepturile omului in Rusia vs interesele economice ale Germaniei

Putin a reactionat rapid si foarte nervos.

"Am auzit ce au spus partenerii nostri. Dar au auzit ei, fiind asa de departe, despre ce se intampla cu adevarat? Doamna cancelar a vorbit despre fetele trimise la inchisoare pentru ca au cantat intr-o biserica. Stie ca una dintre ele a spanzurat o papusa ce simboliza un evreu, spunand ca Moscova ar trebui sa scape de asemenea oameni? Nici noi, nici dumneavoastra nu trebuie sa sustinem oameni care au manifestari antisemite. O spun ca sa tineti minte", a spus Putin, fost agent KGB in Germania de Est in anii '80, citat de The Guardian.

Putin s-a referit la un spectacol pus in scena de grupul radical Voina, din care au facut parte si doua membre ale Pussy Riot. In septembrie 2008, pentru a ilustra politica represiva a Moscovei fata de emigranti sau homosexuali, Voina au spanzurat cinci papusi intr-un mall, din care "trei erau emigranti si doi homosexuali, unul fiind si evreu".

Trei membre ale Pussy Riot au fost condamnate la doi ani de inchisoare pentru ca au cantat o melodie anti-Putin intr-o catedrala din Moscova.

Angela Merkel este primul lider occidental care viziteaza Rusia de cand Putin a fost reales presedinte. Ea a fost presata de parlamentul german sa aiba o atitudine mai dura fata de modul in care Rusia respecta drepturile omului. Dupa ce i-a transmis criticile, Merkel l-a sfatuit pe Putin sa o ia mai usor.

"Daca m-as fi suparat ori de cate ori eram criticata, n-as fi rezistat nici trei zile in functia de cancelar", a spus Angela Merkel.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (17)