Putin, enervat ca Merkel l-a intrebat de Pussy Riot: Stiati ca sunt antisemiti? (Video)

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 23:00
4440 citiri
Putin, enervat ca Merkel l-a intrebat de Pussy Riot: Stiati ca sunt antisemiti? (Video)
Foto: The Guardian

Presedintele rus, Vladimir Putin, a reactionat vizibil nervos cand cancelarul german, Angela Merkel, l-a intrebat in legatura cu sentinta de doi ani de inchisoare pentru membrii trupei punk Pussy Riot, spunand ca unul dintre cele doua femei a comis acte antisemite.

"Nu stiu daca era cazul ca acele doua femei sa fie trimise la inchisoare. Nu stiu daca asa ceva s-ar fi intamplat si in Germania. Ar fi declansat o dezbatere despre protestul lor intro biserica, fara nicio indoiala. Dar chiar trebuie sa petreci doi ani intr-un lagar de munca pentru asta?", a intrebat Angela Merkel in timpul discutiilor avute cu Vladimir Putin de fata cu presa.

Merkel, la Moscova: Drepturile omului in Rusia vs interesele economice ale Germaniei

Putin a reactionat rapid si foarte nervos.

"Am auzit ce au spus partenerii nostri. Dar au auzit ei, fiind asa de departe, despre ce se intampla cu adevarat? Doamna cancelar a vorbit despre fetele trimise la inchisoare pentru ca au cantat intr-o biserica. Stie ca una dintre ele a spanzurat o papusa ce simboliza un evreu, spunand ca Moscova ar trebui sa scape de asemenea oameni? Nici noi, nici dumneavoastra nu trebuie sa sustinem oameni care au manifestari antisemite. O spun ca sa tineti minte", a spus Putin, fost agent KGB in Germania de Est in anii '80, citat de The Guardian.

Putin s-a referit la un spectacol pus in scena de grupul radical Voina, din care au facut parte si doua membre ale Pussy Riot. In septembrie 2008, pentru a ilustra politica represiva a Moscovei fata de emigranti sau homosexuali, Voina au spanzurat cinci papusi intr-un mall, din care "trei erau emigranti si doi homosexuali, unul fiind si evreu".

Trei membre ale Pussy Riot au fost condamnate la doi ani de inchisoare pentru ca au cantat o melodie anti-Putin intr-o catedrala din Moscova.

Angela Merkel este primul lider occidental care viziteaza Rusia de cand Putin a fost reales presedinte. Ea a fost presata de parlamentul german sa aiba o atitudine mai dura fata de modul in care Rusia respecta drepturile omului. Dupa ce i-a transmis criticile, Merkel l-a sfatuit pe Putin sa o ia mai usor.

"Daca m-as fi suparat ori de cate ori eram criticata, n-as fi rezistat nici trei zile in functia de cancelar", a spus Angela Merkel.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Angela Merkel Vladimir Putin, #Angela Merkel vizita Rusia, #Angela Merkel Pussy Riot , #Rusia