Ponta: 40.000 de morti in Gorj este o tampenie

Autor: Ovidiu Albu

Marti, 14 August 2012, ora 00:04

3412 citiri

Foto: B1

Prim-ministrul Victor Ponta a sustinut, luni seara, ca nu a citit interceptarile din dosarul fostului ministru al Administratiei, Paul Dobre. El a tinut sa precizeze ca nu avea in intentie sa-l schimbe nici pe Dobre si nici pe Ioan Rus de la Interne.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Ioan Rus din interceptarile procurorilor, conform carora "nu doresc sa-mi petrec batranetile in puscarie", Ponta a raspuns ca nu stie la ce se refera.

Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om in plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie (Video)

"Nu am citit interceptarile, nu stiu stenogramele. Probabil ca Ioan Rus s-a referit la amenintarile lui Traian Basescu", a sustinut Victor Ponta. De asemenea, el a spus ca stia de intentia lui Paul Dobre de a demisiona, dar nu a avut in gand sa il schimbe, asa cum sustine acesta in interceptari.

"Daca nu demisionau, nu-i schimbam, din functii", a sustinut premierul. El a evitat sa ofere un raspuns clar, daca va sustine solicitarea Parchetului adresata Camerei Deputatilor de a primi avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Paul Dobre.

USL: Nu punem pe ordinea de zi ridicarea imunitatii ministrului Dobre (Video)

"O sa discut cu colegii de la partid, aici suntem la Guvern. Parlamentul va decide", a subliniat Ponta.

Premierul a comentat si afirmatiile din interceptari, conform carora functionari din MAI aveau ca misiune inregistrarea a 40.000 de morti in judetul Gorj, pentru a scadea astfel numarul populatiei.

Interceptari in dosarul referendumului: 40.000 de morti fictivi in judetul lui Ponta (Video)

"E o tampenie, asta e parerea mea, sa fraudezi sa ce? Aveti o alta dovada in afara de trasul cu urechea? Niciun procuror nu face dosare doar dupa inregistrari. Habar nu am, cred ca e o tampenie asa ceva", a pretins Ponta.

In acest sens, el s-a declarat "total linistit" in privinta modului de actualizare a listelor.

Ministrii Ioan Rus si Paul Dobre au demisionat saptamana trecuta din functii. Ioan Rus a acuzat "presiuni nenumarate", atat din partea lui Traian Basescu, cat si a lui Crin Antonescu. La cateva zile distanta, presa a facut publice o serie de interceptari ale convorbirilor lui Rus si Dobre din care reiesea ca acestia sunt presati sa incalce legea in privinta actualizarii listelor electorale.

De altfel, Parchetul a cerut aviz Camerei Deputatilor pentru a incepe urmarirea penala a lui Paul Dobre, acuzat de abuz in serviciu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (22)