Ponta: 40.000 de morti in Gorj este o tampenie

Marti, 14 August 2012, ora 00:04
3412 citiri
Ponta: 40.000 de morti in Gorj este o tampenie
Foto: B1

Prim-ministrul Victor Ponta a sustinut, luni seara, ca nu a citit interceptarile din dosarul fostului ministru al Administratiei, Paul Dobre. El a tinut sa precizeze ca nu avea in intentie sa-l schimbe nici pe Dobre si nici pe Ioan Rus de la Interne.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Ioan Rus din interceptarile procurorilor, conform carora "nu doresc sa-mi petrec batranetile in puscarie", Ponta a raspuns ca nu stie la ce se refera.

Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om in plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie (Video)

"Nu am citit interceptarile, nu stiu stenogramele. Probabil ca Ioan Rus s-a referit la amenintarile lui Traian Basescu", a sustinut Victor Ponta. De asemenea, el a spus ca stia de intentia lui Paul Dobre de a demisiona, dar nu a avut in gand sa il schimbe, asa cum sustine acesta in interceptari.

"Daca nu demisionau, nu-i schimbam, din functii", a sustinut premierul. El a evitat sa ofere un raspuns clar, daca va sustine solicitarea Parchetului adresata Camerei Deputatilor de a primi avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Paul Dobre.

USL: Nu punem pe ordinea de zi ridicarea imunitatii ministrului Dobre (Video)

"O sa discut cu colegii de la partid, aici suntem la Guvern. Parlamentul va decide", a subliniat Ponta.

Premierul a comentat si afirmatiile din interceptari, conform carora functionari din MAI aveau ca misiune inregistrarea a 40.000 de morti in judetul Gorj, pentru a scadea astfel numarul populatiei.

Interceptari in dosarul referendumului: 40.000 de morti fictivi in judetul lui Ponta (Video)

"E o tampenie, asta e parerea mea, sa fraudezi sa ce? Aveti o alta dovada in afara de trasul cu urechea? Niciun procuror nu face dosare doar dupa inregistrari. Habar nu am, cred ca e o tampenie asa ceva", a pretins Ponta.

In acest sens, el s-a declarat "total linistit" in privinta modului de actualizare a listelor.

Ministrii Ioan Rus si Paul Dobre au demisionat saptamana trecuta din functii. Ioan Rus a acuzat "presiuni nenumarate", atat din partea lui Traian Basescu, cat si a lui Crin Antonescu. La cateva zile distanta, presa a facut publice o serie de interceptari ale convorbirilor lui Rus si Dobre din care reiesea ca acestia sunt presati sa incalce legea in privinta actualizarii listelor electorale.

De altfel, Parchetul a cerut aviz Camerei Deputatilor pentru a incepe urmarirea penala a lui Paul Dobre, acuzat de abuz in serviciu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Victor Ponta interceptari Rus Dobre, #Ponta morti Gorj, #Ponta Ioan Rus, #Ponta Paul Dobre, #Ponta Parchet Dobre , #premier