Ar vota cu USL 59% dintre romani - sondaj Avangarde

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 21:27

7351 citiri

Foto: Antena 3

Uniunea Social-Liberala ar fi votata de 59% dintre romanii care s-ar prezenta la urne daca alegerile ar fi duminica, arata un sondaj recent realizat de Avangarde, in timp ce partidul de la guvernare, PDL, are doar 18% din intentiile de vot.

Conform sondajului, partidul lui Dan Diaconescu, PPDD, are o cota de 11%, iar UDMR si partidul lui Corneliu Vadim Tudor, PRM, sunt la egalitate cu 4%.

Dintre personalitatile politice, liderul Partidului National Liberal, Crin Antonescu, este cel mai popular, avand increderea a 45% dintre romani, conform sondajului realizat de Avangarde si dat publicitatii de Antena3.

Victor Ponta este pe locul doi in topul personalitatilor in care au incredere romanii, cu o cota de 38%, iar pe locul trei se situeaza Dan Diaconescu, preferat de 21% dintre respondenti.

In ceea ce priveste intentia de vot la prezidentiale, Crin Antonescu ar fi prima alegere a romanilor, care in proportie de 43% spun ca l-ar vota.

Alti 24% spun ca ar vota cu guvernatorul bancii nationale, Mugur Isarescu, daca acesta ar candida, iar alti 14% cu Dan Diaconescu. Geoana ar avea 8% din voturilor romanilor, iar Corneliu Vadim Tudor 5%, pe cand fostul candidat la prezidentiale si patron al Stelei, Gigi Becali, ar avea doar 1%.

Sondajul a fost realizat prin autofinantare, pe 1.139 persoane adulte, de peste 18 ani si are o marja de eroare de +/- 2,9 %.

Crin Antonescu creste la cota de incredere, Ponta e in picaj - sondaj IMAS

Un alt sondaj realizat in luna decembrie de IMAS arata cu totul alte cifre: Liderul liberal Crin Antonescu este politicianul in care romanii au cea mai multa incredere, insa liderul PNL e cotat cu 27,1%, in timp ce Victor Ponta are doar 19,6%.

Conform sondajului IMAS, USL este tot pe primul loc in topul preferintelor electoratului, ca si in sondajul realizat de Avangarde, insa in scadere (49%), in timp ce PDL este intr-o usoara crestere (21%).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (86)