Ar vota cu USL 59% dintre romani - sondaj Avangarde

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 21:27
7351 citiri
Ar vota cu USL 59% dintre romani - sondaj Avangarde
Foto: Antena 3

Uniunea Social-Liberala ar fi votata de 59% dintre romanii care s-ar prezenta la urne daca alegerile ar fi duminica, arata un sondaj recent realizat de Avangarde, in timp ce partidul de la guvernare, PDL, are doar 18% din intentiile de vot.

Conform sondajului, partidul lui Dan Diaconescu, PPDD, are o cota de 11%, iar UDMR si partidul lui Corneliu Vadim Tudor, PRM, sunt la egalitate cu 4%.

Dintre personalitatile politice, liderul Partidului National Liberal, Crin Antonescu, este cel mai popular, avand increderea a 45% dintre romani, conform sondajului realizat de Avangarde si dat publicitatii de Antena3.

Victor Ponta este pe locul doi in topul personalitatilor in care au incredere romanii, cu o cota de 38%, iar pe locul trei se situeaza Dan Diaconescu, preferat de 21% dintre respondenti.

In ceea ce priveste intentia de vot la prezidentiale, Crin Antonescu ar fi prima alegere a romanilor, care in proportie de 43% spun ca l-ar vota.

Alti 24% spun ca ar vota cu guvernatorul bancii nationale, Mugur Isarescu, daca acesta ar candida, iar alti 14% cu Dan Diaconescu. Geoana ar avea 8% din voturilor romanilor, iar Corneliu Vadim Tudor 5%, pe cand fostul candidat la prezidentiale si patron al Stelei, Gigi Becali, ar avea doar 1%.

Sondajul a fost realizat prin autofinantare, pe 1.139 persoane adulte, de peste 18 ani si are o marja de eroare de +/- 2,9 %.

Crin Antonescu creste la cota de incredere, Ponta e in picaj - sondaj IMAS

Un alt sondaj realizat in luna decembrie de IMAS arata cu totul alte cifre: Liderul liberal Crin Antonescu este politicianul in care romanii au cea mai multa incredere, insa liderul PNL e cotat cu 27,1%, in timp ce Victor Ponta are doar 19,6%.

Conform sondajului IMAS, USL este tot pe primul loc in topul preferintelor electoratului, ca si in sondajul realizat de Avangarde, insa in scadere (49%), in timp ce PDL este intr-o usoara crestere (21%).

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#USL, #usl sondaj, #sondaj Avangarde USL , #PDL