Nici Toader nu scapa de evaluare. ALDE: Respectam atributul PSD, e pe locurile dansilor in Guvern

Marti, 23 Octombrie 2018, ora 18:52

5699 citiri

Foto: Hepta.ro/Mediafax/Alexandru Dobre

Vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat marti, la Parlament, ca formatiunea liberal-democrata apreciaza activitatea lui Tudorel Toader, si ca respecta dreptul PSD de a il evalua pe ministru pentru ca portofoliul Justitiei revine formatiunii social-democrate.

"Nu dorim sa ducem lucrurile mai departe decat ele sunt. ALDE a avut o optiune clara in vederea selectarii dlui Toader ca ministru al Justitiei. ALDE l-a sustinut tot timpul pe dl Toader ca ministru al Justitiei si a colaborat cu dansul. In acelasi timp, pozitia de ministru al Justitiei in contexul guvernamental apartine PSD, de aceea noi avem doua pozitii care sper sa nu fie contradictorii.

Pe de-o parte, apreciem prestatia dlui Tudorel Toader, pe de alta parte respectam atributul PSD de a-si evalua ministrii pe locurile pe care dansii le-au avut in repartitie", a declarat, marti, la Parlament, vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian, intrebat daca partidul din care face parte il sustine in continuare in functie pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader precizeaza ca marti a avut o intrevedere cu reprezentantii Sindicatului Grefierilor si dezminte informatiile aparute in spatiul public potrivit carora ar urma sa fie eliminat din Guvernul Romaniei.

"Astazi (marti, n.red.) am avut o intrevedere cu reprezentantii Sindicatului Grefierilor! Contrar celor afirmate in spatiul public, nu am facut declaratii cu privire la statutul de membru al echipei guvernamentale!", a scris ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pe Facebook.

In spatiul public au aparut informatii potrivit carora ministrul le-ar fi spus reprezentantilor Sindicatului Grefierilor ca nu poate sa aiba o discutie cu acestia deoarece nu va mai fi la conducerea Ministerului Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat vineri, dupa avizul Comisiei de la Venetia, spunand ca prevederile din Ordonanta pe legile justitiei sunt "un nou episod dintr-un lung sir de decizii controversate" ale ministrului Tudorel Toader, motiv pentru care acesta trebuie sa isi prezinte demisia. Insa nici seful PSD Liviu Dragnea nu s-a aratat multumit de mandatul ministrului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (3)