Nici Toader nu scapa de evaluare. ALDE: Respectam atributul PSD, e pe locurile dansilor in Guvern

Marti, 23 Octombrie 2018, ora 18:52
5699 citiri
Nici Toader nu scapa de evaluare. ALDE: Respectam atributul PSD, e pe locurile dansilor in Guvern
Foto: Hepta.ro/Mediafax/Alexandru Dobre

Vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat marti, la Parlament, ca formatiunea liberal-democrata apreciaza activitatea lui Tudorel Toader, si ca respecta dreptul PSD de a il evalua pe ministru pentru ca portofoliul Justitiei revine formatiunii social-democrate.

"Nu dorim sa ducem lucrurile mai departe decat ele sunt. ALDE a avut o optiune clara in vederea selectarii dlui Toader ca ministru al Justitiei. ALDE l-a sustinut tot timpul pe dl Toader ca ministru al Justitiei si a colaborat cu dansul. In acelasi timp, pozitia de ministru al Justitiei in contexul guvernamental apartine PSD, de aceea noi avem doua pozitii care sper sa nu fie contradictorii.

Pe de-o parte, apreciem prestatia dlui Tudorel Toader, pe de alta parte respectam atributul PSD de a-si evalua ministrii pe locurile pe care dansii le-au avut in repartitie", a declarat, marti, la Parlament, vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian, intrebat daca partidul din care face parte il sustine in continuare in functie pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader precizeaza ca marti a avut o intrevedere cu reprezentantii Sindicatului Grefierilor si dezminte informatiile aparute in spatiul public potrivit carora ar urma sa fie eliminat din Guvernul Romaniei.

"Astazi (marti, n.red.) am avut o intrevedere cu reprezentantii Sindicatului Grefierilor! Contrar celor afirmate in spatiul public, nu am facut declaratii cu privire la statutul de membru al echipei guvernamentale!", a scris ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pe Facebook.

In spatiul public au aparut informatii potrivit carora ministrul le-ar fi spus reprezentantilor Sindicatului Grefierilor ca nu poate sa aiba o discutie cu acestia deoarece nu va mai fi la conducerea Ministerului Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat vineri, dupa avizul Comisiei de la Venetia, spunand ca prevederile din Ordonanta pe legile justitiei sunt "un nou episod dintr-un lung sir de decizii controversate" ale ministrului Tudorel Toader, motiv pentru care acesta trebuie sa isi prezinte demisia. Insa nici seful PSD Liviu Dragnea nu s-a aratat multumit de mandatul ministrului.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Toader evaluare ministru Justitiei remaniere PSD , #ministrul Justitiei
Comentarii