Tribunalul Bucuresti a admis cererea avocatilor Sorinei Pintea de a sesiza CCR. Cererea de suspendare a procesului a fost respinsa

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 18:04

5675 citiri

Sorina Pintea a fost ministru al sanatatii

Tribunalul Bucuresti a admis vineri, 2 octombrie 2020, cererea avocatilor fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, de a sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la unele aspecte, dar a respins cererea de suspendare a judecatii cauzei. Decizia privind sesizarea CCR poate fi atacata cu recurs in termen de 48 de ore.

"In baza art. 29 din Legea nr. 47/1992 republicata sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 50 alin. 3 si art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. ridicata de inculpata Pintea Sorina prin avocat ales", arata minuta instantei.

Articolul 50, alineatul 3 prevedere ca "in cazul declinarii pentru necompetenta teritoriala, probele administrate, actele indeplinite si masurile dispuse se mentin", iar in articolul 346 alineatul 6 se precizeaza "in cazul in care conducatorul parchetului mentine cererea de incepere a judecatii, judecatorul de camera preliminara dispune prin incheiere inceperea judecatii".

Totodata, magistratii au respins ca inadmisibila cererea de suspendare a judecarii cauzei.

Decizia privind sesizarea CCR poate fi atacata cu recurs in termen de 48 de ore de la pronuntare.

Urmatorul termen de judecata a fost stabilit la 7 octombrie.

La sfarsitul lunii aprilie, Sorina Pintea a fost trimisa in judecata procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata.

Conform rechizitoriului, in perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Pintea, in calitatea de manager al SJU Baia Mare, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect "proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta « Dr. Constantin Opris » Baia Mare", incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (6)