Tribunalul Bucuresti a admis cererea avocatilor Sorinei Pintea de a sesiza CCR. Cererea de suspendare a procesului a fost respinsa

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 18:04 5645 citiri
Sorina Pintea a fost ministru al sanatatii

Tribunalul Bucuresti a admis vineri, 2 octombrie 2020, cererea avocatilor fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, de a sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la unele aspecte, dar a respins cererea de suspendare a judecatii cauzei. Decizia privind sesizarea CCR poate fi atacata cu recurs in termen de 48 de ore.

"In baza art. 29 din Legea nr. 47/1992 republicata sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 50 alin. 3 si art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. ridicata de inculpata Pintea Sorina prin avocat ales", arata minuta instantei.

Articolul 50, alineatul 3 prevedere ca "in cazul declinarii pentru necompetenta teritoriala, probele administrate, actele indeplinite si masurile dispuse se mentin", iar in articolul 346 alineatul 6 se precizeaza "in cazul in care conducatorul parchetului mentine cererea de incepere a judecatii, judecatorul de camera preliminara dispune prin incheiere inceperea judecatii".

Totodata, magistratii au respins ca inadmisibila cererea de suspendare a judecarii cauzei.

Decizia privind sesizarea CCR poate fi atacata cu recurs in termen de 48 de ore de la pronuntare.

Urmatorul termen de judecata a fost stabilit la 7 octombrie.

La sfarsitul lunii aprilie, Sorina Pintea a fost trimisa in judecata procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata.

Conform rechizitoriului, in perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Pintea, in calitatea de manager al SJU Baia Mare, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect "proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta > Baia Mare", incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Sa o ierte că n-am ciordit
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5