Cum ascunde PSD că îi lasă pe liberali primii la guvernare. Grindeanu face pe viteazul dar votul intern spune altă poveste

Autor: Alina Toma

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 14:46

4109 citiri

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a încercat să-i distragă pe jurnaliști FOTO Hepta

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri, 17 noiembrie, că social-democrații vor să dea primii premierul. Cu toate astea, în ședința internă a PSD nu a existat un vot concret pe acest subiect, așa cum a existat la PNL explică surse politice pentru Ziare.com.

Sorin Grindeanu a explicat într-o conferință de presă că PSD a votat în ședința internă doar două lucruri. Primul, ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier a partidului, iar al doilea, ca social-democrații să accepte varianta de premier prin rotație.

Cu toate că disputa dintre PNL și PSD privind cine să dea primul premier se întinde de mai mai multe zile, social-democrații nu au dat un vot în ședință pe acest subiect. Altfel spus, PSD nu are o decizie prin care să excludă oficial ca PNL să preia primul mandat de premier, cu toate că Sorin Grindeanu a declarat în fața jurnaliștilor că „nu am stat în ședință pentru a da premierul de peste un an jumătate. Am votat Marcel Ciolacu premier acum”.

Potrivit unor surse politice, în cadrul ședinței PSD, Marcel Ciolacu a fost vag pe subiectul partidului care să dea primul premier și a dat de înțeles că social-democrații ar accepta să-i lase pe liberali primii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)