Românul cunoscut ca ”Pistolarul din Tarragona” a fost eutanasiat. Organele lui Eugen Sabău vor fi donate

Autor: N.G.

Marti, 23 August 2022, ora 17:41

6634 citiri

Eugen Sabău a fost rănit grav în urma unui schimb de focuri cu poliția FOTO catalunyadiari.com

Eugen Marin Sabău, românul cunoscut şi ca "Pistolarul din Tarragona", a fost eutanasiat marţi la spitalul penitenciar din oraşul spaniol Terrassa. Eugen Sabău a decis ca organele sale să fie donate. "A fost ultima sa dorință", a mărturisit avocatul acestuia pentru televiziunea publică.

Fost angajat al unei companii de pază din oraşul spaniol Tarragona, el ceruse moartea asistată în urma leziunilor suferite în decembrie, când a fost împuşcat în timpul unei operaţiuni a trupelor speciale spaniole după ce a rănit grav cu focuri de armă trei angajaţi ai respectivei companii şi apoi un poliţist.

Execuţia sa prin eutanasie închide cazul, dar în lipsa unui proces şi a unei sentinţe victimele sale rămân fără indemnizaţii. Una dintre victime s-a opus cererii sale de a fi eutanasiat, iar avocatul poliţiei a susţinut că justiţia avea obligaţia de a nu valida această cerere.

Eugen Sabau nu și-a putut petrece ultima zi în libertate provizorie pentru a-și lua rămas bun de la familie. Judecătorul Instanței de instrucție numărul 5 din Tarragona a respins mari cererea avocatului lui Sabău, motivând că eliberarea lui provizorie ar fi implicat riscul ca acesta să evadeze din moment ce s-ar fi aflat în acest interval într-un spital fără supraveghere specială.

Schimb de focuri cu poliția spaniolă

Românul de 46 de ani pretindea de ceva vreme de la firmă o sumă de bani, după ce fusese concediat. Și deja îi amenințase pe fostul său șef și pe câțiva colegi că, dacă nu va primi bani, ei vor fi cei care o vor plăti.

Pe 14 decembrie 2021, Eugen Marin Sabău a pătruns înarmat în sediul companiei unde a lucrat ca agent de pază şi a tras asupra unora dintre angajaţi, printre care şi directorul.

Purtând o vestă antiglonţ şi având mai multe arme asupra sa, el a fugit cu un autoturism, iar la un baraj al poliţiei a forţat trecerea şi a deschis focul asupra poliţiştilor, rănind unul dintre ei.

Românul a găsit apoi la circa 20 de kilometri de locul atacului o casă abandonată, unde s-a baricadat. Poliţia a încercat să negocieze cu el pentru a-l convinge să se predea, dar fără succes, aşa că agenţii au tras câteva focuri de avertisment pentru a-l intimida. El a ripostat şi a urmat astfel un schimb de focuri cu trupele speciale. Rănit de un glonţ în urma acestei confruntări, el a rămas cu o leziune ireversibilă la măduva spinării.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)