Românul cunoscut ca ”Pistolarul din Tarragona” a fost eutanasiat. Organele lui Eugen Sabău vor fi donate

Autor: N.G.
Marti, 23 August 2022, ora 17:41
6616 citiri
Românul cunoscut ca ”Pistolarul din Tarragona” a fost eutanasiat. Organele lui Eugen Sabău vor fi donate
Eugen Sabău a fost rănit grav în urma unui schimb de focuri cu poliția FOTO catalunyadiari.com

Eugen Marin Sabău, românul cunoscut şi ca "Pistolarul din Tarragona", a fost eutanasiat marţi la spitalul penitenciar din oraşul spaniol Terrassa. Eugen Sabău a decis ca organele sale să fie donate. "A fost ultima sa dorință", a mărturisit avocatul acestuia pentru televiziunea publică.

Fost angajat al unei companii de pază din oraşul spaniol Tarragona, el ceruse moartea asistată în urma leziunilor suferite în decembrie, când a fost împuşcat în timpul unei operaţiuni a trupelor speciale spaniole după ce a rănit grav cu focuri de armă trei angajaţi ai respectivei companii şi apoi un poliţist.

Execuţia sa prin eutanasie închide cazul, dar în lipsa unui proces şi a unei sentinţe victimele sale rămân fără indemnizaţii. Una dintre victime s-a opus cererii sale de a fi eutanasiat, iar avocatul poliţiei a susţinut că justiţia avea obligaţia de a nu valida această cerere.

Eugen Sabau nu și-a putut petrece ultima zi în libertate provizorie pentru a-și lua rămas bun de la familie. Judecătorul Instanței de instrucție numărul 5 din Tarragona a respins mari cererea avocatului lui Sabău, motivând că eliberarea lui provizorie ar fi implicat riscul ca acesta să evadeze din moment ce s-ar fi aflat în acest interval într-un spital fără supraveghere specială.

Schimb de focuri cu poliția spaniolă

Românul de 46 de ani pretindea de ceva vreme de la firmă o sumă de bani, după ce fusese concediat. Și deja îi amenințase pe fostul său șef și pe câțiva colegi că, dacă nu va primi bani, ei vor fi cei care o vor plăti.

Pe 14 decembrie 2021, Eugen Marin Sabău a pătruns înarmat în sediul companiei unde a lucrat ca agent de pază şi a tras asupra unora dintre angajaţi, printre care şi directorul.

Purtând o vestă antiglonţ şi având mai multe arme asupra sa, el a fugit cu un autoturism, iar la un baraj al poliţiei a forţat trecerea şi a deschis focul asupra poliţiştilor, rănind unul dintre ei.

Românul a găsit apoi la circa 20 de kilometri de locul atacului o casă abandonată, unde s-a baricadat. Poliţia a încercat să negocieze cu el pentru a-l convinge să se predea, dar fără succes, aşa că agenţii au tras câteva focuri de avertisment pentru a-l intimida. El a ripostat şi a urmat astfel un schimb de focuri cu trupele speciale. Rănit de un glonţ în urma acestei confruntări, el a rămas cu o leziune ireversibilă la măduva spinării.

Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat că i-a fost ruşine atunci când a auzit fluierături din tribunele arenei Santiago Bernabeu, marţi seară, în timpul meciului amical cu...
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Scriitorul Mircea Cărtărescu a anunțat că a fost nominalizat pentru ”The International Dublin Literary Award” pentru romanul ”Solenoid”. "”Solenoid” se află pe lista scurtă a...
#roman, #Spania, #eutanasiat, #donare organe, #eugen sabau , #romani Spania
Comentarii
Poza Portocale Strivite
Portocale Strivite
rank 5
Fața ascunsă a ..diasporei..!