Stanisoara: Foarte bine ca presedintele a retrimis la Parlament Statutul alesilor

Luni, 04 Februarie 2013, ora 20:07

1639 citiri

Liderul deputatilor PDL, Mihai Stanisoara, a declarat luni ca este "foarte bine" ca Traian Basescu a retrimis la Parlament legea Statutului parlamentarilor, el reiterand astfel ca si PDL ar fi vrut sa o atace la CCR, dar din cauza unei "necorelari" au pierdut din vedere termenul limita.

"Foarte bine ca a trimis-o. Si noi am dorit, insa, datorita unei necorelari cu expertii care au pierdut din vedere faptul ca era o procedura de urgenta, am pierdut termenul", a spus Stanisoara la afirmatia unui jurnalist care a spus ca Traian Basescu a retrimis la Parlament legea Statutului parlamentarilor.

Fiind intrebat daca in calitate de lider de grup isi asuma responsabilitatea in acest caz, el a spus ca si el e "parte a acestei neimpliniri". "Vorbim despre o alta discutie aici. Este vorba despre o discutie politica inainte si, apoi, despre niste termeni juridic care trebuiesc respectati. Sigur ca parte a acestei neimpliniri, sa o numesc, sunt si eu, suntem cu totii", a raspuns liderul deputatilor PDL.

Chestionat daca faptul ca PDL nu a atacat la CCR legea privind noul Statut al parlamentarilor inseamna ca democrat-liberalii sunt de acord cu forma adoptata, Mihai Stanisoara a precizat ca "aici nu e loc de comentarii". "Noi ne-am exprimat in plen pozitia atunci. De aceea am si ramas in sala, ca sa ne facem auzita vocea si am spus clar ceea ce dorim: sa ramana Statutul la fel cum a fost, considerand ca este acoperitor. Si ca nu dorim nici macar o umbra de indoiala aspra faptului ca suntem mai presus de alte categorii social e in Romania", a completat democrat-liberalul.

Raspunzand la o ala intrebare, si anume ce va face PDL daca Statutul parlamentarilor nu va fi modificat, el a spus ca "o sa-l respecte". "Vom face ceea ce ne permite legea in Romania. O sa-l respectam. E decis de o majoritate. Daca se vor parcurge toate procedurile posibile pentru a putea fi modificat si nu se va reusi acest lucru, ca orice lege care este in vigoare in Romania va trebui sa o respectam", a punctat Mihai Stanisoara.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Vezi comentariile (3)