Stanisoara: Foarte bine ca presedintele a retrimis la Parlament Statutul alesilor

Luni, 04 Februarie 2013, ora 20:07
1639 citiri
Stanisoara: Foarte bine ca presedintele a retrimis la Parlament Statutul alesilor

Liderul deputatilor PDL, Mihai Stanisoara, a declarat luni ca este "foarte bine" ca Traian Basescu a retrimis la Parlament legea Statutului parlamentarilor, el reiterand astfel ca si PDL ar fi vrut sa o atace la CCR, dar din cauza unei "necorelari" au pierdut din vedere termenul limita.

"Foarte bine ca a trimis-o. Si noi am dorit, insa, datorita unei necorelari cu expertii care au pierdut din vedere faptul ca era o procedura de urgenta, am pierdut termenul", a spus Stanisoara la afirmatia unui jurnalist care a spus ca Traian Basescu a retrimis la Parlament legea Statutului parlamentarilor.

Fiind intrebat daca in calitate de lider de grup isi asuma responsabilitatea in acest caz, el a spus ca si el e "parte a acestei neimpliniri". "Vorbim despre o alta discutie aici. Este vorba despre o discutie politica inainte si, apoi, despre niste termeni juridic care trebuiesc respectati. Sigur ca parte a acestei neimpliniri, sa o numesc, sunt si eu, suntem cu totii", a raspuns liderul deputatilor PDL.

Chestionat daca faptul ca PDL nu a atacat la CCR legea privind noul Statut al parlamentarilor inseamna ca democrat-liberalii sunt de acord cu forma adoptata, Mihai Stanisoara a precizat ca "aici nu e loc de comentarii". "Noi ne-am exprimat in plen pozitia atunci. De aceea am si ramas in sala, ca sa ne facem auzita vocea si am spus clar ceea ce dorim: sa ramana Statutul la fel cum a fost, considerand ca este acoperitor. Si ca nu dorim nici macar o umbra de indoiala aspra faptului ca suntem mai presus de alte categorii social e in Romania", a completat democrat-liberalul.

Raspunzand la o ala intrebare, si anume ce va face PDL daca Statutul parlamentarilor nu va fi modificat, el a spus ca "o sa-l respecte". "Vom face ceea ce ne permite legea in Romania. O sa-l respectam. E decis de o majoritate. Daca se vor parcurge toate procedurile posibile pentru a putea fi modificat si nu se va reusi acest lucru, ca orice lege care este in vigoare in Romania va trebui sa o respectam", a punctat Mihai Stanisoara.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Mihai Stanisoara statutul parlamentarilor, #Stanisoara statutul parlamentarilor retrimis Parlament , #PDL