De ce si de cand a fost suspendat Marian Vanghelie din functia de primar al Sectorului 5

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 22:46

2070 citiri

Foto: Facebook/Marian Vanghelie

Arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie a constituit motivul suspendarii de drept a mandatului primarului Sectorului 5, a transmis Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti.

"Motivele suspendarii de drept a mandatului primarului Sectorului 5 sunt cele aratate de art. 71, alin. 1 din Legea administratiei publice locale nr. 215/ 2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, adica faptul ca primarul sectorului 5 a fost arestat preventiv, masura dispusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar suspendarea dureaza, asa cum dispune alin. 3 al aceluiasi articol, pana la incetarea masurii arestarii preventive", se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit acesteia, avand in vedere ca in speta au fost intrunite conditii prevazute de Legea administratiei publice locale nr. 215/ 2001 prefectul municipiului Bucuresti a emis ordinul din 28 martie prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar al sectorului 5 al lui Daniel Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie, suspendat din functia de primar

Intrucat ordinul prefectului cu caracter individual produce efecte juridice de la data aducerii la cunostinta celui interesat, prefectul Capitalei i-a comunicat ordinul lui Vanghelie, care a semnat de primire pe 28 martie.

Totodata, avand in vedere ca in baza Legii nr. 215/ 2001, in caz de suspendare din functie a primarului, atributiile acestuia sunt exercitate de viceprimar, printr-o adresa din 28 martie prefectul municipiului Bucuresti a transmis prin fax, in aceeasi zi, Consiliului local al sectorului 5 ordinul de constatare a suspendarii de drept a mandatului primarului sectorului 5, aducand la cunostinta acestei autoritati deliberative ca, in baza aceluiasi text de lege, pe intreaga perioada a suspendarii atributiile edilului vor fi exercitate de viceprimarul sectorului 5.

"Inalta Curte de Casatie si Justitie a comunicat, prin fax, pe 27 martie, Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti, copia certificata de pe dispozitivul incheierii nr. 67/ C/ 26.03.2015 pronuntata in Dosarul 1118/ 1/ 2015, prin care a ramas definitiva incheierea nr. 196/ 14.03.2015, pronuntata in Dosarul nr. 1045/ 1/ 2015, prin care a fost admisa propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei si s-a dispus arestarea preventiva a inculpatului Vanghelie Marian-Daniel", se mai mentioneaza in comunicat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu