De ce si de cand a fost suspendat Marian Vanghelie din functia de primar al Sectorului 5

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 22:46
2070 citiri
De ce si de cand a fost suspendat Marian Vanghelie din functia de primar al Sectorului 5
Foto: Facebook/Marian Vanghelie

Arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie a constituit motivul suspendarii de drept a mandatului primarului Sectorului 5, a transmis Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti.

"Motivele suspendarii de drept a mandatului primarului Sectorului 5 sunt cele aratate de art. 71, alin. 1 din Legea administratiei publice locale nr. 215/ 2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, adica faptul ca primarul sectorului 5 a fost arestat preventiv, masura dispusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar suspendarea dureaza, asa cum dispune alin. 3 al aceluiasi articol, pana la incetarea masurii arestarii preventive", se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit acesteia, avand in vedere ca in speta au fost intrunite conditii prevazute de Legea administratiei publice locale nr. 215/ 2001 prefectul municipiului Bucuresti a emis ordinul din 28 martie prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar al sectorului 5 al lui Daniel Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie, suspendat din functia de primar

Intrucat ordinul prefectului cu caracter individual produce efecte juridice de la data aducerii la cunostinta celui interesat, prefectul Capitalei i-a comunicat ordinul lui Vanghelie, care a semnat de primire pe 28 martie.

Totodata, avand in vedere ca in baza Legii nr. 215/ 2001, in caz de suspendare din functie a primarului, atributiile acestuia sunt exercitate de viceprimar, printr-o adresa din 28 martie prefectul municipiului Bucuresti a transmis prin fax, in aceeasi zi, Consiliului local al sectorului 5 ordinul de constatare a suspendarii de drept a mandatului primarului sectorului 5, aducand la cunostinta acestei autoritati deliberative ca, in baza aceluiasi text de lege, pe intreaga perioada a suspendarii atributiile edilului vor fi exercitate de viceprimarul sectorului 5.

"Inalta Curte de Casatie si Justitie a comunicat, prin fax, pe 27 martie, Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti, copia certificata de pe dispozitivul incheierii nr. 67/ C/ 26.03.2015 pronuntata in Dosarul 1118/ 1/ 2015, prin care a ramas definitiva incheierea nr. 196/ 14.03.2015, pronuntata in Dosarul nr. 1045/ 1/ 2015, prin care a fost admisa propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei si s-a dispus arestarea preventiva a inculpatului Vanghelie Marian-Daniel", se mai mentioneaza in comunicat.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Vanghelie suspendat primar, #vanghelie primar sector 5 , #primar