Cat de satisfacuti sunt romanii in cuplu: Barbati versus femei

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 14:53

5442 citiri

Foto: Extreme Training

Cei mai multi romani sunt multumiti de relatiile lor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat cu ocazia venirii in Romania a lui John Gray, celebrul autor al bestseller-ului "Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus".

"Un total de 62% dintre respondenti se declara 'foarte satisfacuti' si 'satisfacuti' de calitatea generala a relatiei de cuplu. Totusi, 18% se arata ca fiind 'usor nesatisfacuti' si 'foarte nesatisfacuti' in relatia de cuplu, iar alti 18% declara 'potrivit'", este concluzia studiului, dupa cum se arata intr-un comunicat remis, marti, Ziare.com.

Situatia este putin diferita atunci cand sunt analizate separat raspunsurile barbatilor si ale femeilor. Astfel, 28% dintre barbati sunt foarte satisfacuti, 39% satisfacuti, 17% potrivit, 6% foarte nesatisfacuti si 8% usor nesatisfacuti.

In ceea ce priveste femeile, 33% se declarata satisfacute, 24% foarte satisfacute, 8% foarte nesatisfacute, 14% usor nesatisfacute si 19% au ales catogoria potrivit.

"Cand ne uitam la gradul de satisfactie (pozitiv), vom observa ca barbatii sunt mai satisfacuti. In ceea ce priveste starea neutra (potrivit), vedem o diferenta de doua procente. La fel si in situatia foarte nesatisfacut, diferenta cea mai mare inregistrandu-se la raspunsul usor nesatisfacut unde vedem o diferenta de 6 procente", se mai arata in comunicat.

Studiul a mai aratat ca un sfert dintre romani (26%) petrec o ora sau chiar mai putin timp impreuna, 18% petrec intre cinci si opt ore impreuna, iar 45% intre doua si patru ore.

Realizatorii studiului mai transmit ca "romanii simt nevoie de ceva mai multa aventura in viata lor (24%), urmat de afectiune (21%), bani (21%), siguranta (20%), nou (19%), sex (19%), respect 18%, incredere 17%, placere 17%, conectare 17%, cunoastere 16%, protectie 14%, importanta 14%, invatare 12%, libertate 11%, autocunoastere 10% si control 7%".

Studiul a fost facut de Extreme Training in perioada 1 iunie-1 septembrie pe 1.369 de persoane, marja de eroare calculata fiind de 2,6%.

A.G.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu