Cat de satisfacuti sunt romanii in cuplu: Barbati versus femei

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 14:53
5393 citiri
Cat de satisfacuti sunt romanii in cuplu: Barbati versus femei
Foto: Extreme Training

Cei mai multi romani sunt multumiti de relatiile lor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat cu ocazia venirii in Romania a lui John Gray, celebrul autor al bestseller-ului "Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus".

"Un total de 62% dintre respondenti se declara 'foarte satisfacuti' si 'satisfacuti' de calitatea generala a relatiei de cuplu. Totusi, 18% se arata ca fiind 'usor nesatisfacuti' si 'foarte nesatisfacuti' in relatia de cuplu, iar alti 18% declara 'potrivit'", este concluzia studiului, dupa cum se arata intr-un comunicat remis, marti, Ziare.com.

Situatia este putin diferita atunci cand sunt analizate separat raspunsurile barbatilor si ale femeilor. Astfel, 28% dintre barbati sunt foarte satisfacuti, 39% satisfacuti, 17% potrivit, 6% foarte nesatisfacuti si 8% usor nesatisfacuti.

In ceea ce priveste femeile, 33% se declarata satisfacute, 24% foarte satisfacute, 8% foarte nesatisfacute, 14% usor nesatisfacute si 19% au ales catogoria potrivit.

"Cand ne uitam la gradul de satisfactie (pozitiv), vom observa ca barbatii sunt mai satisfacuti. In ceea ce priveste starea neutra (potrivit), vedem o diferenta de doua procente. La fel si in situatia foarte nesatisfacut, diferenta cea mai mare inregistrandu-se la raspunsul usor nesatisfacut unde vedem o diferenta de 6 procente", se mai arata in comunicat.

Studiul a mai aratat ca un sfert dintre romani (26%) petrec o ora sau chiar mai putin timp impreuna, 18% petrec intre cinci si opt ore impreuna, iar 45% intre doua si patru ore.

Realizatorii studiului mai transmit ca "romanii simt nevoie de ceva mai multa aventura in viata lor (24%), urmat de afectiune (21%), bani (21%), siguranta (20%), nou (19%), sex (19%), respect 18%, incredere 17%, placere 17%, conectare 17%, cunoastere 16%, protectie 14%, importanta 14%, invatare 12%, libertate 11%, autocunoastere 10% si control 7%".

Studiul a fost facut de Extreme Training in perioada 1 iunie-1 septembrie pe 1.369 de persoane, marja de eroare calculata fiind de 2,6%.

A.G.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#studiu relatii romani, #studiu relatii, #romani satisfactie relatii , #relatii