Un avion cu militari canadieni care se indrepta spre Letonia, intors din drum de teama unor infectii cu coronavirus

Luni, 06 Iulie 2020, ora 06:53

2594 citiri

FOTO Pixabay

Un avion militar canadian, care zbura joi spre Letonia in cadrul unei misiuni NATO, a fost obligat sa se intoarca in Canada de teama ca trupele aflate la bord fusesera expuse la COVID-19, a informat duminica Ministerul Apararii de la Ottawa, relateaza AFP.

Decizia a fost luata atunci cand fortele armate canadiene au aflat ca un individ de la baza militara Trenton (Ontario), de unde decolase avionul, a fost testat pozitiv la coronavirus, a explicat o purtatoare de cuvant a Ministrului Apararii, Jessica Lamirande.

Persoana in cauza ar fi putut intra in contact cu cei 70 de pasageri si membri ai echipajului aflati la bordul avionului, a subliniat ea.

"Sanatatea si bunastarea membrilor nostri si ale aliatilor si partenerilor din Letonia sunt o prioritate", a scris Jessica Lamirande intr-un e-mail transmis AFP. "Decizia fost luata de a face drum intors in loc sa aterizeze in Letonia pentru a evita raspandirea bolii", a adaugat purtatoarea de cuvant.

Soldatii vor fi nevoiti sa stea in carantina 14 zile la Trenton inainte de a fi desfasurati din nou in strainatate, a spus ea, precizand ca incidentul nu a avut niciun efect major asupra misiunii canadiene in Letonia.

Canada are circa 540 de militari trimisi in Letonia unde conduc, din 2017, un grup tactic al Aliantei Nord-Atlantice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu