Un avion cu militari canadieni care se indrepta spre Letonia, intors din drum de teama unor infectii cu coronavirus

Luni, 06 Iulie 2020, ora 06:532350 citiri
Un avion cu militari canadieni care se indrepta spre Letonia, intors din drum de teama unor infectii cu coronavirus
FOTO Pixabay

Un avion militar canadian, care zbura joi spre Letonia in cadrul unei misiuni NATO, a fost obligat sa se intoarca in Canada de teama ca trupele aflate la bord fusesera expuse la COVID-19, a informat duminica Ministerul Apararii de la Ottawa, relateaza AFP.

Decizia a fost luata atunci cand fortele armate canadiene au aflat ca un individ de la baza militara Trenton (Ontario), de unde decolase avionul, a fost testat pozitiv la coronavirus, a explicat o purtatoare de cuvant a Ministrului Apararii, Jessica Lamirande.

Persoana in cauza ar fi putut intra in contact cu cei 70 de pasageri si membri ai echipajului aflati la bordul avionului, a subliniat ea.

"Sanatatea si bunastarea membrilor nostri si ale aliatilor si partenerilor din Letonia sunt o prioritate", a scris Jessica Lamirande intr-un e-mail transmis AFP. "Decizia fost luata de a face drum intors in loc sa aterizeze in Letonia pentru a evita raspandirea bolii", a adaugat purtatoarea de cuvant.

Soldatii vor fi nevoiti sa stea in carantina 14 zile la Trenton inainte de a fi desfasurati din nou in strainatate, a spus ea, precizand ca incidentul nu a avut niciun efect major asupra misiunii canadiene in Letonia.

Canada are circa 540 de militari trimisi in Letonia unde conduc, din 2017, un grup tactic al Aliantei Nord-Atlantice.