Partidul lui Putin pierde o treime din mandate in alegerile locale la Moscova, dar isi pastreaza majoritatea

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 10:26

4829 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia Unita, partidul aflat la putere in Rusia, a pierdut aproximativ o treime din mandatele pe care le detinea in Parlamentul Moscovei, in alegerile municipale si regionale de duminica.

Potrivit RIA Novosti, partidul lui Vladimir Putin ar urma insa sa-si pastreze majoritatea in adunarea din capitala, cu 26 de mandate din 45, relateaza Reuters.

Moscovitii s-au prezentat, duminica, la urne in alegeri foarte urmarite, din cauza excluderii a numerosi candidati din opozitie, care a condus la manifestatii importante in aceasta vara.

Opozantii exclusi, intre care se afla numerosi sustinatori ai lui Aleksei Navalnii, au acuzat autoritatile ca i-au indepartat cu buna stiinta din scrutin.

Cu doi ani inaintea alegerilor legislative, Navalnii a facut din acest scrutin o etapa esentiala a bataliei impotriva Rusiei Unite, a carei cota se afla la cel mai scazut nivel din ultimii zece ani, din cauza nemultumirii provocate de cresterea varstei de pensionare si scaderii constante a veniturilor.

In 2014, Rusia Unita a obtinut 28 de mandate, carora li s-au adaugat alesi independenti pe care i-a sustinut.

Partidul Comunist a inregistrat de aceasta data o ascensiune, obtinand 13 mandate, fata de cinci in scrutinul anterior.

Partidul Iabloko (liberal, opozitie), a obtinut trei mandate, la fel ca Partidul Rusia Dreapta, tot potrivit RIA Novosti.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (7)