Partidul lui Putin pierde o treime din mandate in alegerile locale la Moscova, dar isi pastreaza majoritatea

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 10:26 4746 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia Unita, partidul aflat la putere in Rusia, a pierdut aproximativ o treime din mandatele pe care le detinea in Parlamentul Moscovei, in alegerile municipale si regionale de duminica.

Potrivit RIA Novosti, partidul lui Vladimir Putin ar urma insa sa-si pastreze majoritatea in adunarea din capitala, cu 26 de mandate din 45, relateaza Reuters.

Moscovitii s-au prezentat, duminica, la urne in alegeri foarte urmarite, din cauza excluderii a numerosi candidati din opozitie, care a condus la manifestatii importante in aceasta vara.

Opozantii exclusi, intre care se afla numerosi sustinatori ai lui Aleksei Navalnii, au acuzat autoritatile ca i-au indepartat cu buna stiinta din scrutin.

Cu doi ani inaintea alegerilor legislative, Navalnii a facut din acest scrutin o etapa esentiala a bataliei impotriva Rusiei Unite, a carei cota se afla la cel mai scazut nivel din ultimii zece ani, din cauza nemultumirii provocate de cresterea varstei de pensionare si scaderii constante a veniturilor.

In 2014, Rusia Unita a obtinut 28 de mandate, carora li s-au adaugat alesi independenti pe care i-a sustinut.

Partidul Comunist a inregistrat de aceasta data o ascensiune, obtinand 13 mandate, fata de cinci in scrutinul anterior.

Partidul Iabloko (liberal, opozitie), a obtinut trei mandate, la fel ca Partidul Rusia Dreapta, tot potrivit RIA Novosti.

Citeste si Rusia acuza Google si Facebook de "interferente in alegerile democratice"

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News