Erdogan a depus o plangere penala impotriva politicianului extremist olandez Geert Wilders

Marti, 27 Octombrie 2020, ora 14:38

4369 citiri

Recep Tayyip Erdogan/Facebook

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus o plangere penala impotriva liderului extremei drepte din Olanda, Geert Wilders, sustinand ca acesta l-a insultat pe social media, a anuntat marti agentia de presa Anadolu, citata de Reuters.

Wilders a postat sambata o caricatura a lui Erdogan sub care a scris 'terorist'. Luni el a postat o imagine a unei nave cu pavilionul turc, care se scufunda. "La revedere @RTErdogan. Scoateti Turcia din NATO", a scris el sub imaginea respectiva.

Avocatii lui Erdogan au depus marti o plangere la Parchetul din Ankara, afirmand ca tribunalele turce au jurisdictie in acest dosar intrucat insultele i-au fost adresate direct presedintelui Turciei.

"Chiar daca infractiunea a fost comisa direct la adresa persoanei aflate in functia prezidentiala, valoarea care este incalcata este structura guvernamentala politica a statului", au explicat avocatii, potrivit Anadolu.

Ei au adaugat ca gesturile lui Geert Wilders nu pot fi considerate libertate de exprimare si ca politicianul olandez a tintit "onoarea, demnitatea, caracterul si reputatia" lui Erdogan.

Marti, Devlet Bahceli, liderul Partidului Miscarii Nationaliste si aliat de-ai lui Erdogan, a afirmat ca Wilders are "legaturi intunecate" cu organizatii teroriste.

Geert Wilders a socat frecvent scena politica olandeza si i-a jignit pe musulmani. In 2011, el a fost achitat intr-un proces privind remarcile sale in care compara islamul cu nazismul si cerea interzicerea Coranului. Luna trecuta, Wilders a fost achitat in apel intr-un proces pentru discriminare, desi instanta a mentinut condamnarea sa pentru insultarea intentionata a marocanilor ca grup.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (4)