Erdogan a depus o plangere penala impotriva politicianului extremist olandez Geert Wilders

Marti, 27 Octombrie 2020, ora 14:38
4369 citiri
Erdogan a depus o plangere penala impotriva politicianului extremist olandez Geert Wilders
Recep Tayyip Erdogan/Facebook

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus o plangere penala impotriva liderului extremei drepte din Olanda, Geert Wilders, sustinand ca acesta l-a insultat pe social media, a anuntat marti agentia de presa Anadolu, citata de Reuters.

Wilders a postat sambata o caricatura a lui Erdogan sub care a scris 'terorist'. Luni el a postat o imagine a unei nave cu pavilionul turc, care se scufunda. "La revedere @RTErdogan. Scoateti Turcia din NATO", a scris el sub imaginea respectiva.

Avocatii lui Erdogan au depus marti o plangere la Parchetul din Ankara, afirmand ca tribunalele turce au jurisdictie in acest dosar intrucat insultele i-au fost adresate direct presedintelui Turciei.

"Chiar daca infractiunea a fost comisa direct la adresa persoanei aflate in functia prezidentiala, valoarea care este incalcata este structura guvernamentala politica a statului", au explicat avocatii, potrivit Anadolu.

Ei au adaugat ca gesturile lui Geert Wilders nu pot fi considerate libertate de exprimare si ca politicianul olandez a tintit "onoarea, demnitatea, caracterul si reputatia" lui Erdogan.

Marti, Devlet Bahceli, liderul Partidului Miscarii Nationaliste si aliat de-ai lui Erdogan, a afirmat ca Wilders are "legaturi intunecate" cu organizatii teroriste.

Geert Wilders a socat frecvent scena politica olandeza si i-a jignit pe musulmani. In 2011, el a fost achitat intr-un proces privind remarcile sale in care compara islamul cu nazismul si cerea interzicerea Coranului. Luna trecuta, Wilders a fost achitat in apel intr-un proces pentru discriminare, desi instanta a mentinut condamnarea sa pentru insultarea intentionata a marocanilor ca grup.

Președintele Turciei, vizită oficială la Casa Albă. Despre ce vor discuta Erdogan și Biden
Președintele Turciei, vizită oficială la Casa Albă. Despre ce vor discuta Erdogan și Biden
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită oficială la Washington în data de 9 mai şi va fi primit la Casa Albă de omologul său Joe Biden, a declarat vineri, 29 martie, o...
Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu nu vrea să renunțe la antrenorat și este gata să revină pe banca tehnică a unei echipe. El s-ar fi înțeles cu echipa turcă Beșiktaș Istanbul, unde a mai activat în...
#Erdogan, #Turcia, #Olanda, #plangere penala, #stiri internationale, #islam, #NATO , #Olanda