Fenomen nemaivăzut vreodată în istorie: Autodistrugerea rapidă a unei stele gigantice VIDEO

Autor: George Titus Albulescu

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 02:21

2866 citiri

Explozia unei stele masive observată de astronomi în premieră FOTO: Keck Observatory

O echipă de oameni de știință de la Universitățile Northwestern și California, Berkely din Statele Unite a văzut un eveniment dramatic și violent în spațiul cosmic, pentru prima dată în istorie. Astronomii americani au observat autodistrugerea rapidă a unei stele gigantice, în timp real.

Cercetătorii au putut detecta în premieră o supergigantică roșie, care s-a transformat într-o supernovă, fiind rezultatul colapsului și exploziei stelei masive, potrivit Daily Mail.

”Acest eveniment sugerează că cel puțin unele dintre aceste stele trebuie să sufere modificări semnificative în structura lor internă, care apoi duc la ejectarea tumultoasă a gazului, cu câteva momente înainte de a se prăbuși”, au spus cercetătorii de la universitățile din Statele Unite.

”Aceasta este o descoperire în înțelegerea noastră, a ceea ce se întâmplă cu stelele masive cu câteva momente înainte de a muri. Detecția directă a activității unei stele gigantice roșii care se transformă într-o supernovă nu a fost niciodată observată până acum.

NASA a descoperit un obiect misterios. Astronomii nu au mai văzut vreodată așa ceva VIDEO

Pentru prima dată, am privit o stea gigantică roșie explodând. Sunt cel mai încântat de toate noile ”necunoscute”, care au fost deblocate de această descoperire”, a spus Wynn Jacobson-Galan, autorul principal al studiului.

Trebuie specificat faptul că stelele clasificate ca supergiganți roșii au o masă care este de peste 10 ori mai mare decât cea a Soarelui, având o suprafață foarte rece. Astronomii s-au folosit de Observatorul Keck din Maunakea, Hawaii, pentru a detecta evenimentul spațial.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Radiația strălucitoare a supernovei SN 2020tlf a fost văzută inițial în vara lui 2020 de cercetătorii de la Institutul de Astronomie al Universității Hawaii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu