Fenomen nemaivăzut vreodată în istorie: Autodistrugerea rapidă a unei stele gigantice VIDEO

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 02:21
2858 citiri
Fenomen nemaivăzut vreodată în istorie: Autodistrugerea rapidă a unei stele gigantice VIDEO
Explozia unei stele masive observată de astronomi în premieră FOTO: Keck Observatory

O echipă de oameni de știință de la Universitățile Northwestern și California, Berkely din Statele Unite a văzut un eveniment dramatic și violent în spațiul cosmic, pentru prima dată în istorie. Astronomii americani au observat autodistrugerea rapidă a unei stele gigantice, în timp real.

Cercetătorii au putut detecta în premieră o supergigantică roșie, care s-a transformat într-o supernovă, fiind rezultatul colapsului și exploziei stelei masive, potrivit Daily Mail.

”Acest eveniment sugerează că cel puțin unele dintre aceste stele trebuie să sufere modificări semnificative în structura lor internă, care apoi duc la ejectarea tumultoasă a gazului, cu câteva momente înainte de a se prăbuși”, au spus cercetătorii de la universitățile din Statele Unite.

”Aceasta este o descoperire în înțelegerea noastră, a ceea ce se întâmplă cu stelele masive cu câteva momente înainte de a muri. Detecția directă a activității unei stele gigantice roșii care se transformă într-o supernovă nu a fost niciodată observată până acum.

NASA a descoperit un obiect misterios. Astronomii nu au mai văzut vreodată așa ceva VIDEO

Pentru prima dată, am privit o stea gigantică roșie explodând. Sunt cel mai încântat de toate noile ”necunoscute”, care au fost deblocate de această descoperire”, a spus Wynn Jacobson-Galan, autorul principal al studiului.

Trebuie specificat faptul că stelele clasificate ca supergiganți roșii au o masă care este de peste 10 ori mai mare decât cea a Soarelui, având o suprafață foarte rece. Astronomii s-au folosit de Observatorul Keck din Maunakea, Hawaii, pentru a detecta evenimentul spațial.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Radiația strălucitoare a supernovei SN 2020tlf a fost văzută inițial în vara lui 2020 de cercetătorii de la Institutul de Astronomie al Universității Hawaii.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#explozie stea, #fenomen astronomic, #fenomen cosmic fara precedent, #supernova explozie stea univers , #descoperire