Cum se apara jurnalistul BBC acuzat ca a folosit metode inselatoare pentru un interviu cu Lady Di: "Nu pot fi tras la raspundere"

Autor: Iulia Vlaicu

Duminica, 23 Mai 2021, ora 14:10

3868 citiri

Printesa Diana ar fi fost inselata pentru a accepta sa dea un interviu in 1995 FOTO Pixabay

Jurnalistul BBC Martin Bashir, acuzat ca ar fi folosit metode inselatoare pentru a obtine un interviu de la printesa Diana in 1995, a precizat ca nu a vrut niciodata sa-i faca vreun rau.

Totodata Bashir le-a cerut scuze celor doi fii ai lui Lady Di, William si Harry, potrivit digi24.ro

.

Reactia jurnalistului BBC vine dupa ce un raport independent publicat recent a aratat ca Martin Bashir a folosit metode "inselatoare" pentru a o convinge pe Lady Di sa-i acorde un interviu, in momentul in care casatoria sa cu Printul Charles era in declin.

Potrivit anchetei, BBC a ascuns tacticile "inselatoare" pe care jurnalistul le-ar fi utilizat pentru a-si asigura faimosul interviu cu Lady Di si "nu a respectat standardele de integritate si transparenta".

Lordul Dyson, judecatorul care a condus ancheta, a precizat ca BBC "nu a respectat standardele inalte de integritate si transparenta, care il caracterizeaza". Drept reactie, BBC a anuntat ca raportul a aratat "esecuri clare" si: "Ne pare foarte rau pentru acest lucru".

Duminica, jurnalistul Martin Bashir a afirmat pentru The Sunday Times, ca ii pare rau fata de fiii Dianei, Harry si William si ca nu crede ca i-ar fi facut vreun rau printesei.

"Nu am vrut niciodata sa ii fac rau Dianei in vreun fel si nu cred ca am facut-o", a declarat el.

"Nu cred ca pot fi tras la raspundere pentru multe dintre lucrurile care se petreceau in viata ei si pentru problemele complexe din jurul acelor decizii", a mai spus Bashir. "Cred ca a sugera ca sunt personal responsabil este nerezonabil si nedrept", a mai afirmat jurnalistul britanic.

Interviul Dianei din 1995 a fost urmarit de peste 23 de milioane de oameni

Interviul a fost difuzat in 1995, in emisiunea "Panorama" si a fost vizionat de 23 de milioane de persoane, propulsand cariera lui Martin Bashir, acum in varsta de 58 de ani.

Printesa Diana a afirmat in interviu ca existau trei persoane in casnicia ei, facand referire la relatia pe care printul Charles o avea cu Camilla Parker Bowles, actuala sotie si a recunoscut ca ea insasi a avut o aventura.

Printul William a invinuit deficientele interviului pentru inrautatirea relatiei dintre parintii sai si a spus ca acesta a contribuit la paranoia Dianei. William a mai spus ca cel mai mult il intristeaza faptul ca mama lui nu a aflat niciodata ca a fost pacalita. El a adaugat ca printesei Diana i-au gresit "nu doar un reporter necinstit", ci si sefii BBC.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)