Cum se apara jurnalistul BBC acuzat ca a folosit metode inselatoare pentru un interviu cu Lady Di: "Nu pot fi tras la raspundere"

Duminica, 23 Mai 2021, ora 14:10
3854 citiri
Cum se apara jurnalistul BBC acuzat ca a folosit metode inselatoare pentru un interviu cu Lady Di: "Nu pot fi tras la raspundere"
Printesa Diana ar fi fost inselata pentru a accepta sa dea un interviu in 1995 FOTO Pixabay

Jurnalistul BBC Martin Bashir, acuzat ca ar fi folosit metode inselatoare pentru a obtine un interviu de la printesa Diana in 1995, a precizat ca nu a vrut niciodata sa-i faca vreun rau.

Totodata Bashir le-a cerut scuze celor doi fii ai lui Lady Di, William si Harry, potrivit digi24.ro

.

Reactia jurnalistului BBC vine dupa ce un raport independent publicat recent a aratat ca Martin Bashir a folosit metode "inselatoare" pentru a o convinge pe Lady Di sa-i acorde un interviu, in momentul in care casatoria sa cu Printul Charles era in declin.

Potrivit anchetei, BBC a ascuns tacticile "inselatoare" pe care jurnalistul le-ar fi utilizat pentru a-si asigura faimosul interviu cu Lady Di si "nu a respectat standardele de integritate si transparenta".

Lordul Dyson, judecatorul care a condus ancheta, a precizat ca BBC "nu a respectat standardele inalte de integritate si transparenta, care il caracterizeaza". Drept reactie, BBC a anuntat ca raportul a aratat "esecuri clare" si: "Ne pare foarte rau pentru acest lucru".

Duminica, jurnalistul Martin Bashir a afirmat pentru The Sunday Times, ca ii pare rau fata de fiii Dianei, Harry si William si ca nu crede ca i-ar fi facut vreun rau printesei.

"Nu am vrut niciodata sa ii fac rau Dianei in vreun fel si nu cred ca am facut-o", a declarat el.

"Nu cred ca pot fi tras la raspundere pentru multe dintre lucrurile care se petreceau in viata ei si pentru problemele complexe din jurul acelor decizii", a mai spus Bashir. "Cred ca a sugera ca sunt personal responsabil este nerezonabil si nedrept", a mai afirmat jurnalistul britanic.

Interviul Dianei din 1995 a fost urmarit de peste 23 de milioane de oameni

Interviul a fost difuzat in 1995, in emisiunea "Panorama" si a fost vizionat de 23 de milioane de persoane, propulsand cariera lui Martin Bashir, acum in varsta de 58 de ani.

Printesa Diana a afirmat in interviu ca existau trei persoane in casnicia ei, facand referire la relatia pe care printul Charles o avea cu Camilla Parker Bowles, actuala sotie si a recunoscut ca ea insasi a avut o aventura.

Printul William a invinuit deficientele interviului pentru inrautatirea relatiei dintre parintii sai si a spus ca acesta a contribuit la paranoia Dianei. William a mai spus ca cel mai mult il intristeaza faptul ca mama lui nu a aflat niciodata ca a fost pacalita. El a adaugat ca printesei Diana i-au gresit "nu doar un reporter necinstit", ci si sefii BBC.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#printesa diana, #lady Diana, #interviu, #BBC , #Marea Britanie