Candidata Verzilor la functia de cancelar, Annalena Baerbock, acuzata de plagiat

Autor: Teodor Serban

Marti, 29 Iunie 2021, ora 20:35

2401 citiri

Annalena Baerbock este acuzata ca unele pasaje din care nu au fost scrise de ea FOTO Facebook/ Annalena Baerbock

Un expert austriac specializat in urmarirea fraudelor cu titluri academice a acuzat-o de plagiat pe candidata Verzilor la functia de cancelar al Germaniei, Annalena Baerbock, afirmand ca aceasta a copiat munca altora in cartea ei, relateaza dpa.

Stefan Weber a afirmat pe blogul sau ca unele pasaje din cartea Annalenei Baerbock nu au fost scrise de aceasta. "Daca te uiti mai atent", a scris el, "exista mai multe incalcari ale drepturilor de autor".

Partidul Verzii din Germania a respins ferm afirmatiile expertului austriac.

Un purtator de cuvant al Verzilor a declarat marti ca acuzatiile lui Weber sunt "o incercare de defaimare". El a adaugat ca Baerbock a contactat un avocat specializat in astfel de chestiuni, Christian Schertz.

Cartea scrisa de Annalena Baerbock "Now. How we renew our country" ("Acum. Cum ne reinnoim tara") a fost publicata pe 21 iunie si nu este un text academic, pentru care s-ar aplica standardele stricte ale unei lucrari stiintifice.

In cartea sa de 240 de pagini, Baerbock scrie despre conceptele politice ale Verzilor, alaturi de anecdote personale, fara a utiliza note de subsol pentru a mentiona sursele.

Weber, care a analizat, de asemenea, inexactitati in Curriculum vitae al dnei Baerbock, enumera mai multe pasaje la care texte asemanatoare pot fi gasite in alte publicatii, inclusiv articole ale autorului american Michael T Klare sau in revista Der Spiegel.

Purtatorul de cuvant al Verzilor a declarat ca Weber incearca sa strice in mod "malitios" reputatia lui Baerbock. "Pasajele descrise sunt in general fapte accesibile sau pozitii ale Verzilor bine cunoscute", a mai spus el.

Schertz a spus ca nu poate vedea "nici cea mai mica incalcare a drepturilor de autor, deoarece cele cateva pasaje la care se face referire nu sunt altceva decat reproducerea unor fapte general cunoscute, precum si puncte de vedere politice".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (1)