Nu un proiect de tara, ci o necesitate: Autostrada Targu Mures - Iasi - Chisinau

Autor: Cezar Petre

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 07:43

10850 citiri

Presedintele Romaniei se afla in cautarea unui proiect de tara. Incercarea pare a fi laudabila, dar arata starea in care se afla clasa politica, incapabila in a urmari proiectul de tara initiat de inaintasi: o tara romaneasca pentru toti romanii si in care resursele sa fie folosite in interesul poporului roman.

Este rusinos ca trebuie sa o spun: dar va trebui sa nu ne mai propunem un proiect de tara, ci sa facem ceva mai putin: cel putin o autostrada care sa lege Targu-Mures de Chisinau trecand prin Iasi.

Eu spun sa nu mai dam bani pe nimic altceva decat pentru plata salariilor si haideti ca in doi ani de zile sa vedem acest obiectiv realizat. Si, apoi, cand il terminam pe acesta, ne propunem sa il facem pe urmatorul si tot asa pana simtim ca nu mai este nimic de facut.

Fiecare ministru si partid politic vine cu propriile interese. Obiectivele de investitii se opresc, deoarece nu a castigat cine trebuie licitatia, firmele sunt impinse de multe ori in faliment ca urmare a intarzierilor de plata si a procedurilor complicate. Ce ieri era aproape gata se opreste si noul ministru vine cu o alta idee. O investitie nefinalizata face ca utilitatea ei sa nu existe, iar banii si munca noastra sa fie pur si simplu aruncate.

Nu ar trebui sa fie permis ca un obiectiv odata pornit sa mai fie oprit. Si asta prin lege. Sa se acorde finantarea pana la finalizare si sa nu se dea drumul la noi proiecte pana ce nu se identifica noi surse de finantare, altele decat cele pentru obiectivele in curs.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (8)