Nu un proiect de tara, ci o necesitate: Autostrada Targu Mures - Iasi - Chisinau

Autor: Cezar Petre - specialist constructii
Marti, 04 Octombrie 2016, ora 07:43
10850 citiri

Presedintele Romaniei se afla in cautarea unui proiect de tara. Incercarea pare a fi laudabila, dar arata starea in care se afla clasa politica, incapabila in a urmari proiectul de tara initiat de inaintasi: o tara romaneasca pentru toti romanii si in care resursele sa fie folosite in interesul poporului roman.

Este rusinos ca trebuie sa o spun: dar va trebui sa nu ne mai propunem un proiect de tara, ci sa facem ceva mai putin: cel putin o autostrada care sa lege Targu-Mures de Chisinau trecand prin Iasi.

Eu spun sa nu mai dam bani pe nimic altceva decat pentru plata salariilor si haideti ca in doi ani de zile sa vedem acest obiectiv realizat. Si, apoi, cand il terminam pe acesta, ne propunem sa il facem pe urmatorul si tot asa pana simtim ca nu mai este nimic de facut.

Fiecare ministru si partid politic vine cu propriile interese. Obiectivele de investitii se opresc, deoarece nu a castigat cine trebuie licitatia, firmele sunt impinse de multe ori in faliment ca urmare a intarzierilor de plata si a procedurilor complicate. Ce ieri era aproape gata se opreste si noul ministru vine cu o alta idee. O investitie nefinalizata face ca utilitatea ei sa nu existe, iar banii si munca noastra sa fie pur si simplu aruncate.

Nu ar trebui sa fie permis ca un obiectiv odata pornit sa mai fie oprit. Si asta prin lege. Sa se acorde finantarea pana la finalizare si sa nu se dea drumul la noi proiecte pana ce nu se identifica noi surse de finantare, altele decat cele pentru obiectivele in curs.

Acesta ar fi un proiect de tara care ar lega nu doar Ardealul de Moldova, dar si cele doua Moldove despartite prin forta.

Nu il pot numi proiect de tara, deoarece ar fi rusinos sa spun ca realizarea unei autostrazi ar putea reprezenta un astfel de deziderat. Dar exact in situatia aceasta penibila ne aflam.

In China, in fiecare zi se construiesc cam atatia kilometri de autostrada cat am avea noi nevoie in total.

Blocarea acestor investitii nu poate fi considerata o consecinta a slabei pregatiri, ci un act voit de subminare a tarii.

Cineva a avut grija ca aceste obiective sa nu fie implementate, desi ele afecteaza chiar siguranta nationala a statului roman.

Astazi Ardealul este mai legat de Ungaria decat de Bucuresti, iar estul Romaniei este complet rupt de rutele comerciale ale Europei.

Vrem sa legam Romania de Polonia prin Ucraina: un proiect la fel de ambitios, dar momentan departe, desi necesar.

Moldova are nevoie de cel putin o autostrada ca sa poata fi scoasa din saracia in care se afla. Iasiul, un puternic centru universitar, ar putea deveni un pol economic daca ar fi legat de Bucuresti si de Cluj. Dar este evident ca cineva nu isi doreste acest lucru.

Ni se cer bani pentru Cumintenia Pamantului in timp ce sume colosale reprezentand valoarea a sute de astfel de obiective de patrimoniu sunt furate zilnic. Ma simt, dincolo de furat, prostit de atitudinea Guvernului, ce mimeaza ca nu ar avea alta solutie...si nu vorbesc de acest guvern pus doar sa administreze tara, ci de cele de dinaintea lui si care vor avea sa vina.

Ce fel de proiect de tara cautam noi cat timp nu suntem in stare sa intretinem mostenirea ce am avut-o? Romania arata in marea ei parte ca o tara parasita.

Obiectivele imobiliare aflate in proprietatea statului se afla intr-un grad avansat de degradare si necesita intretinere. Functionarii publici isi desfasoara activitatea in cladiri improprii, neconforme si in unele cazuri si cu pericol de prabusire.

Haideti sa nu ne mai propunem nimic, ci doar cate un lucru de facut si sa nu incepem altul pana nu il terminam pe acesta.

Continuitatea ar trebui sa fie proiectul nostru de tara.

Cezar Petre este inginer, absolvent al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti. Cu experienta in proiectarea si urmarirea executiei in conditii de calitate a constructiilor, in acest moment este presedintele Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#autostrada Targu Mures Iasi Chisinau, #autostrada Ardeal Moldova , #infrastructura