Ciobanii protesteaza: Tariceanu ii cere lui Ciolos sa modifice o lege trecuta prin Parlament

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 16:45

3874 citiri

Foto: B1TV

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a cerut premierului Dacian Ciolos, marti, sa emita o ordonanta de urgenta pentru a modifica prevederile din Legea vanatorii care ii nemultumesc pe ciobani.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoriei ca Executivul cauta solutii tehnice pentru a face astfel de modificari, insa o modificare printr-o ordonanta de urgenta nu este posibila.

"Vreau sa fac o declaratie foarte scurta in legatura cu protestul de azi al oierilor. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a sunat pe premierul Dacian Ciolos si l-a informat in legatura cu solicitarile oierilor, e vorba de legea care reglementeaza activitatea dansilor. Premierul a transmis ca o modificare printr-o ordonanta de urgenta nu poate avea loc, pentru ca e vorba de o lege initiata de Parlament si guvernul nu poate face o modificare de urgenta pe o asemenea lege.

Ministrul Agriculturii ii linisteste pe ciobani: Prevederile, modificate cert pana la finalul anului

La aceasta ora au loc intalniri intre delegatiile ciobanilor si secretarii de stat din ministere, ministrii sunt la Bruxelles. Premierul a cerut ca aceste intalniri sa aiba loc la nivelul ministerelor, pentru a vedea care sunt revendicarile.

Bineinteles, premierul cunoaste situatia, fiind apropiata de domeniul dumnealui. Dar trebuie gasita acea solutie tehnica si legala care sa poata multumi pe toata lumea", a declarat Suciu.

Purtatorul de cuvant al Executivului a punctat ca Guvernul "va veni in cel mai scurt timp cu aceasta solutie tehnica".

"Este vorba de natura legii pe care trebuie sa o modificam: e o lege intiata in Parlament, trecuta in Parlament, in consecinta nu se poate emite o ordonanta de urgenta in Guvern care sa modifice aceasta lege. Putem gasi o alta formula legislativa care sa cuprinda revendicarile oierilor, la nivelul ministerelor se cauta aceste solutii", a conchis Dan Suciu.

Cristiana Anghel a facut-o de oaie. Replica pentru un cioban: Eu fac legea. Prostule!

Mii de crescatori de oi au protestat, marti, la Palatul Parlamentului, unde la un moment dat o parte dintre ciobani au fortat poarta si au reusit sa intre in curte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (10)