Ciobanii protesteaza: Tariceanu ii cere lui Ciolos sa modifice o lege trecuta prin Parlament

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 16:45
3874 citiri
Ciobanii protesteaza: Tariceanu ii cere lui Ciolos sa modifice o lege trecuta prin Parlament
Foto: B1TV

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a cerut premierului Dacian Ciolos, marti, sa emita o ordonanta de urgenta pentru a modifica prevederile din Legea vanatorii care ii nemultumesc pe ciobani.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoriei ca Executivul cauta solutii tehnice pentru a face astfel de modificari, insa o modificare printr-o ordonanta de urgenta nu este posibila.

"Vreau sa fac o declaratie foarte scurta in legatura cu protestul de azi al oierilor. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a sunat pe premierul Dacian Ciolos si l-a informat in legatura cu solicitarile oierilor, e vorba de legea care reglementeaza activitatea dansilor. Premierul a transmis ca o modificare printr-o ordonanta de urgenta nu poate avea loc, pentru ca e vorba de o lege initiata de Parlament si guvernul nu poate face o modificare de urgenta pe o asemenea lege.

Ministrul Agriculturii ii linisteste pe ciobani: Prevederile, modificate cert pana la finalul anului

La aceasta ora au loc intalniri intre delegatiile ciobanilor si secretarii de stat din ministere, ministrii sunt la Bruxelles. Premierul a cerut ca aceste intalniri sa aiba loc la nivelul ministerelor, pentru a vedea care sunt revendicarile.

Bineinteles, premierul cunoaste situatia, fiind apropiata de domeniul dumnealui. Dar trebuie gasita acea solutie tehnica si legala care sa poata multumi pe toata lumea", a declarat Suciu.

Purtatorul de cuvant al Executivului a punctat ca Guvernul "va veni in cel mai scurt timp cu aceasta solutie tehnica".

"Este vorba de natura legii pe care trebuie sa o modificam: e o lege intiata in Parlament, trecuta in Parlament, in consecinta nu se poate emite o ordonanta de urgenta in Guvern care sa modifice aceasta lege. Putem gasi o alta formula legislativa care sa cuprinda revendicarile oierilor, la nivelul ministerelor se cauta aceste solutii", a conchis Dan Suciu.

Cristiana Anghel a facut-o de oaie. Replica pentru un cioban: Eu fac legea. Prostule!

Mii de crescatori de oi au protestat, marti, la Palatul Parlamentului, unde la un moment dat o parte dintre ciobani au fortat poarta si au reusit sa intre in curte.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dacian Ciolos protest oieri, #Tariceanu ordonanta urgenta ciobani , #premier