Jurnal de Mondial: Brazilia si Olanda se evita in optimi

Autor: Marius Doroftei

Marti, 24 Iunie 2014, ora 08:52

2596 citiri

Foto: FIFA

Brazilia si Olanda au castigat Grupele A si B ale Campionatului Mondial si au evitat astfel un "soc" in faza optimilor de finala.

Neymar s-a dovedit a fi din nou decisiv pentru gazda Mondialului, in timp ce olandezii au demonstrat ca meciul cu Australia a reprezentat doar un accident.

Camerun - Brazilia 1-4

Brazilia a incheiat en fanfare faza grupelor, cu o victorie la scor in fata celei mai slabe echipe din Grupa A, Camerunul.

Neymar a inscris de doua ori in prima repriza si a ajuns la cota patru goluri in primele trei meciuri de la turneul final. Fred si Fernandinho au desavarsit victoria in partea secunda, iar Matip a salvat, cat de cat, onoarea africanilor.

A fost o partida practic fara istoric, Brazilia dominand categoric un adversar care isi facuse deja bagajele, multi dintre jucatori pregatindu-se de vacanta.

Camerunul a avut cateva minute bune in prima repriza, atunci cand a si reusit sa egaleze dupa primul gol al lui Neymar.

Croatia - Mexic 1-3

Reprezentativa Croatiei si-a luat adio de la editia 2014 a Cupei Mondiale, fiind invinsa fara drept de apel de nationala Mexicului in derbiul pentru locul 2 din Grupa A.

Importanta partidei si-a pus amprenta asupra evolutiei celor 22 de jucatori mai ales in prima repriza, atunci cand a fost preferata o atitudine prudenta, jocul fiind orientat mai mult spre o defensiva ermetica.

Mexicul a transat soarta calificarii in optimi in decurs de trei minute, Marquez si Cuadrado marcand unul dupa celalalt in minutele 72 si 76. Dupa alte cinci minute scorul ajungea la 3-0, iar croatii n-au mai reusit dacat un gol de onoare pe final.

Australia - Spania 0-3

Campioana mondiala en titre, eliminata dupa primele doua meciuri, si-a incheiat parcursul la turneul final cu o victorie amara, un 3-0 cu reprezentativa Australiei.

Selectionerul Del Bosque, dar si elevii sai, au avut o atitudine mult mai relaxata, iar acest lucru s-a vazut pe teren. "Mustaciosul" a renuntat la Diego Costa, dezamagitor pana acum, si a abordat meciul cu Torres si Villa in primul "11".

Fostul atacant al Barcelonei si al lui Atletico Madrid a deschis scorul, cu o reluare superba, cu calcaiul. Torres si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor de la Mondial, iar Mata a inchis tabela in minutul 82, din centrarea rebelului Fabregas.

Victoria ibericilor este cu atat mai amara cu cat ea arata ca "La Roja" a avut si are potential, doar un blocaj psihic al elevilor lui Del Bosque facand ca acestia sa fie eliminati atat de devreme.

Olanda - Chile 2-0

Europenii si sud-americanii au jucat la sao Paulo pentru onoarea de a castiga Grupa B, dar si pentru sansa de a evita gazda Brazilia in optimile de finala.

"Batavii" au reusit sa se impuna, insa au facut-o cu doua goluri inscrise tarziu, in ultimul sfert de ora al partidei.

Totusi, Olanda a demonstrat inca o data ca este o formatie redutabila, care poate pune probleme oricarui adversar si care se anunta deja ca o candidata chiar la finala.

Chile, cu sacii in caruta dupa primele doua meciuri din grupa, a preferat un joc mai linistit, pentru menajarea oamenilor de baza, desi Isla si Alexis Sanchez au fost titulari.

Primele optimi de finala de la Cupa Mondiala sunt asadar Brazilia - Chile si Olanda - Mexic.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu