Jurnal de Mondial: Brazilia si Olanda se evita in optimi

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 24 Iunie 2014, ora 08:52
2596 citiri
Jurnal de Mondial: Brazilia si Olanda se evita in optimi
Foto: FIFA

Brazilia si Olanda au castigat Grupele A si B ale Campionatului Mondial si au evitat astfel un "soc" in faza optimilor de finala.

Neymar s-a dovedit a fi din nou decisiv pentru gazda Mondialului, in timp ce olandezii au demonstrat ca meciul cu Australia a reprezentat doar un accident.

Camerun - Brazilia 1-4

Brazilia a incheiat en fanfare faza grupelor, cu o victorie la scor in fata celei mai slabe echipe din Grupa A, Camerunul.

Neymar a inscris de doua ori in prima repriza si a ajuns la cota patru goluri in primele trei meciuri de la turneul final. Fred si Fernandinho au desavarsit victoria in partea secunda, iar Matip a salvat, cat de cat, onoarea africanilor.

A fost o partida practic fara istoric, Brazilia dominand categoric un adversar care isi facuse deja bagajele, multi dintre jucatori pregatindu-se de vacanta.

Camerunul a avut cateva minute bune in prima repriza, atunci cand a si reusit sa egaleze dupa primul gol al lui Neymar.

Croatia - Mexic 1-3

Reprezentativa Croatiei si-a luat adio de la editia 2014 a Cupei Mondiale, fiind invinsa fara drept de apel de nationala Mexicului in derbiul pentru locul 2 din Grupa A.

Importanta partidei si-a pus amprenta asupra evolutiei celor 22 de jucatori mai ales in prima repriza, atunci cand a fost preferata o atitudine prudenta, jocul fiind orientat mai mult spre o defensiva ermetica.

Mexicul a transat soarta calificarii in optimi in decurs de trei minute, Marquez si Cuadrado marcand unul dupa celalalt in minutele 72 si 76. Dupa alte cinci minute scorul ajungea la 3-0, iar croatii n-au mai reusit dacat un gol de onoare pe final.

Australia - Spania 0-3

Campioana mondiala en titre, eliminata dupa primele doua meciuri, si-a incheiat parcursul la turneul final cu o victorie amara, un 3-0 cu reprezentativa Australiei.

Selectionerul Del Bosque, dar si elevii sai, au avut o atitudine mult mai relaxata, iar acest lucru s-a vazut pe teren. "Mustaciosul" a renuntat la Diego Costa, dezamagitor pana acum, si a abordat meciul cu Torres si Villa in primul "11".

Fostul atacant al Barcelonei si al lui Atletico Madrid a deschis scorul, cu o reluare superba, cu calcaiul. Torres si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor de la Mondial, iar Mata a inchis tabela in minutul 82, din centrarea rebelului Fabregas.

Victoria ibericilor este cu atat mai amara cu cat ea arata ca "La Roja" a avut si are potential, doar un blocaj psihic al elevilor lui Del Bosque facand ca acestia sa fie eliminati atat de devreme.

Olanda - Chile 2-0

Europenii si sud-americanii au jucat la sao Paulo pentru onoarea de a castiga Grupa B, dar si pentru sansa de a evita gazda Brazilia in optimile de finala.

"Batavii" au reusit sa se impuna, insa au facut-o cu doua goluri inscrise tarziu, in ultimul sfert de ora al partidei.

Totusi, Olanda a demonstrat inca o data ca este o formatie redutabila, care poate pune probleme oricarui adversar si care se anunta deja ca o candidata chiar la finala.

Chile, cu sacii in caruta dupa primele doua meciuri din grupa, a preferat un joc mai linistit, pentru menajarea oamenilor de baza, desi Isla si Alexis Sanchez au fost titulari.

Primele optimi de finala de la Cupa Mondiala sunt asadar Brazilia - Chile si Olanda - Mexic.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#CM 2014 meciuri rezultate, #CM 2014 Brazilia rezultate, #CM 2014 program optimi , #Brazilia