Românii au prins gust pentru locuinţele inteligente. Dezvoltatorii imobiliari, tot mai interesaţi să proiecteze "cartiere smart". Care sunt prețurile

Autor: Monica Lorintz

Joi, 05 August 2021, ora 22:30

5587 citiri

Într-o casă smart poți controla aproape orice FOTO Unsplash.com

Locuințele și cartierele “smart” (inteligente) au devenit la mare căutare în România, în ultimii ani. Dacă o astfel de casă o puteam vedea doar la televizor, în emisiunile de specialitate de pe posturile străine, în locuințele vedetelor sau în reviste, iată, casele inteligente au devenit o realitate și în România.

Motiv pentru care, tot mai mulți dezvoltatori imobiliari și-au îndreptat atenția și resursele în această direcție, fiind vorba despre construcții ample, de migală, care pot dura câțiva ani ca să fie proiectate și gândite până în cele mai mici detalii.

Un proiect “smart” ar înseamna și surse de energie regenerabilă, în acest sens, panourile solare fiind una dintre soluțiile adecvate pentru a produce electricitate într-un mod nepoluant.

Casele inteligente sunt o realitate a omului modern iar românilor le place comfortul oferit de tot ceea ce este modern și bine făcut. O locuință care să fie a ta, oricum, costă foarte mult. Dacă iți faci credit și plătești țoață viață, măcar să plătești pentru o casă inteligentă, care să-ți ofere comfort, să-ți ușureze activitățile de zi cu zi, economisind timp și energie pentru alte activități sau, pur şi simplu, pentru recreere.

Iar 2021 dovedește acest lucru. Tot mai mulți români s-au interesat sau și-au cumpărat apartamente smart sau case smart în cartiere noi rezidențiale, în jurul Bucureştiului. Au existat și cazuri în care oamenii și-au făcut singuri o astfel de locuință după ce și-au achiziționat terenul, apelând, bineînțeles, la architect și mulți specialist în tehnologie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)