Gafa diplomatica la MAE: Responsabilul a fost dat afara (Video)

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 11:25

6361 citiri

Foto: B1TV

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Brandusa Predescu, a fost demis in urma incidentului inregistrat cu ocazia vizitei ministrului german de Externe la Bucuresti, caruia i-a fost oferita o brosura in care harta Frantei era acoperita cu drapelul Germaniei.

"In urma analizarii modului in care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul Afacerilor Externe a decis, in cursul zilei de ieri (marti, n.red.), eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, care a gestionat, in relatia cu Agerpres, problematica materialului in cauza.

Purtatorul de cuvant al MAE si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii respective inainte de a-i fi prezentata sefului institutiei spre a fi oferita oaspetelui german", se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul de Externe.

Gafa diplomatica la MAE: Ministrul german de Externe a primit o harta a Frantei cu drapelul german (Foto) - UPDATE

Der Spiegel, despre gafa cu drapelul nemtesc pe harta Frantei: Si n-a fost singura problema

Totodata, in comunicat se reaminteste ca "brosura, in varianta tiparita, a fost predata de Agerpres la MAE in dimineata zilei de 9 martie a.c., in cursul derularii vizitei oficialului german la Bucuresti", precum si faptul ca "ulterior semnalarii catre Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres si-a asumat public greseala tehnica si a cerut scuze pentru aceasta".

"Situatia creata, complet regretabila, nu a afectat continutul substantial si atmosfera pozitiva a vizitei demnitarului german in Romania, si nici fondul relatiilor romano-germane.

Pe de alta parte, incidentul a creat o situatie delicata si a proiectat o imagine total defavorabila asupra activitatii MAE, motiv pentru care ministrul Afacerilor Externe a dispus masura eliberarii din functie a purtatorului de cuvant", se mai arata in comunicatul citat.

C.B.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)