Gafa diplomatica la MAE: Responsabilul a fost dat afara (Video)

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 11:25
6361 citiri
Gafa diplomatica la MAE: Responsabilul a fost dat afara (Video)
Foto: B1TV

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Brandusa Predescu, a fost demis in urma incidentului inregistrat cu ocazia vizitei ministrului german de Externe la Bucuresti, caruia i-a fost oferita o brosura in care harta Frantei era acoperita cu drapelul Germaniei.

"In urma analizarii modului in care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul Afacerilor Externe a decis, in cursul zilei de ieri (marti, n.red.), eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, care a gestionat, in relatia cu Agerpres, problematica materialului in cauza.

Purtatorul de cuvant al MAE si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii respective inainte de a-i fi prezentata sefului institutiei spre a fi oferita oaspetelui german", se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul de Externe.

Gafa diplomatica la MAE: Ministrul german de Externe a primit o harta a Frantei cu drapelul german (Foto) - UPDATE

Der Spiegel, despre gafa cu drapelul nemtesc pe harta Frantei: Si n-a fost singura problema

Totodata, in comunicat se reaminteste ca "brosura, in varianta tiparita, a fost predata de Agerpres la MAE in dimineata zilei de 9 martie a.c., in cursul derularii vizitei oficialului german la Bucuresti", precum si faptul ca "ulterior semnalarii catre Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres si-a asumat public greseala tehnica si a cerut scuze pentru aceasta".

"Situatia creata, complet regretabila, nu a afectat continutul substantial si atmosfera pozitiva a vizitei demnitarului german in Romania, si nici fondul relatiilor romano-germane.

Pe de alta parte, incidentul a creat o situatie delicata si a proiectat o imagine total defavorabila asupra activitatii MAE, motiv pentru care ministrul Afacerilor Externe a dispus masura eliberarii din functie a purtatorului de cuvant", se mai arata in comunicatul citat.

C.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#purtator cuvant Externe demis brosura, #gafa brosura Germania Agerpres, #incident brosura Germania Aurescu , #ministru de Externe