Traian Basescu: Statele Unite isi respecta cuvantul (Video)

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 12:45

1990 citiri

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in conferinta de presa comuna cu vicepresedintele american Joe Biden, ca SUA este o tara care isi tine cuvantul, dar are nevoie de aliati care si-l tin si ei.

"Am multumit vicepresedintelui Biden pentru reactia imediata pe care a avut-o SUA la momentul declansarii conflictului din Ucraina si anexarii ilegale a Crimeii, prin suplimentarea de forte care sa fie gata sa participe la orice fel de misiune, in mod deosebit la misiunea de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietica", a spus presedintele Traian Basescu, dupa intalnirea cu emisarul american.

Presedintele Romaniei a vorbit cu Joe Biden despre problemele zonei in care se afla tara noastra. "Am discutat vulnerabilitatile Marii Negre si temele viitorului summit NATO. O mare vulnerabilitate este dependenta de gazele Rusiei", a spus Basescu.

Joe Biden: Niciun roman, ca si niciun american nu se gaseste deasupra legii

"Dupa intrarea Romaniei in NATO si UE, parteneriatul strategic cu SUA este pentru noi a treia realizare de dupa revolutie. Salutam angajamentul ferm al SUA pentru art 5 al tratatului NATO. Am discutat despre nevoia ca in Romania sa consolidam statul de drept, ca premisa a avansului la realizarea in parametri maximi a parteneriatului strategic cu SUA", a continuat presedintele Basescu.

"Statele Unite isi respecta cuvantul, de aceea si exigenta SUA - ca si noi sa ne respectam cuvantul si sa realizam statul de drept", a adaugat Traian Basescu.

In ultima parte a discursului sau, Traian Basescu a vorbit despre colaborarea economica dintre cele doua tari si despre avantajele reciproce ce decurg din aceasta. "Am facut o trecere in revista a investitiilor SUA in Romania, care au creat zeci de mii de locuri de munca. Am fost la inaugurarea unei firme la Ploiesti, exportul era pentru SUA. Va multumim", a incheiat presedintele Romaniei.

A.V.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)