Traian Basescu: Statele Unite isi respecta cuvantul (Video)

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 12:45
1990 citiri
Traian Basescu: Statele Unite isi respecta cuvantul (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in conferinta de presa comuna cu vicepresedintele american Joe Biden, ca SUA este o tara care isi tine cuvantul, dar are nevoie de aliati care si-l tin si ei.

"Am multumit vicepresedintelui Biden pentru reactia imediata pe care a avut-o SUA la momentul declansarii conflictului din Ucraina si anexarii ilegale a Crimeii, prin suplimentarea de forte care sa fie gata sa participe la orice fel de misiune, in mod deosebit la misiunea de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietica", a spus presedintele Traian Basescu, dupa intalnirea cu emisarul american.

Presedintele Romaniei a vorbit cu Joe Biden despre problemele zonei in care se afla tara noastra. "Am discutat vulnerabilitatile Marii Negre si temele viitorului summit NATO. O mare vulnerabilitate este dependenta de gazele Rusiei", a spus Basescu.

Joe Biden: Niciun roman, ca si niciun american nu se gaseste deasupra legii

"Dupa intrarea Romaniei in NATO si UE, parteneriatul strategic cu SUA este pentru noi a treia realizare de dupa revolutie. Salutam angajamentul ferm al SUA pentru art 5 al tratatului NATO. Am discutat despre nevoia ca in Romania sa consolidam statul de drept, ca premisa a avansului la realizarea in parametri maximi a parteneriatului strategic cu SUA", a continuat presedintele Basescu.

"Statele Unite isi respecta cuvantul, de aceea si exigenta SUA - ca si noi sa ne respectam cuvantul si sa realizam statul de drept", a adaugat Traian Basescu.

In ultima parte a discursului sau, Traian Basescu a vorbit despre colaborarea economica dintre cele doua tari si despre avantajele reciproce ce decurg din aceasta. "Am facut o trecere in revista a investitiilor SUA in Romania, care au creat zeci de mii de locuri de munca. Am fost la inaugurarea unei firme la Ploiesti, exportul era pentru SUA. Va multumim", a incheiat presedintele Romaniei.

A.V.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Basescu Joe Biden intalnire respect, #Basescu SUA respecta cuvantul, #Basescu Biden SUA Romania , #presedinte
Comentarii