Avion scos de pe pistă din cauza vântului puternic. Vremea rea a adus panică pe aeroport

Autor: Catalina Sirbu

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 15:16

6188 citiri

Reprezentanții aeroportului au transmis că incidentul nu a afectat pasagerii sau aeronava FOTO Facebook/ Wizz Air

Un avion care aparține companiei Wizz Air și care a aterizat luni seară, 17 ianuarie, pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj a ieșit de pe pistă din cauza vântului puternic, potrivit cluj24.ro.

UPDATE 15:10

Reprezentanții WizzAir cu confirmat incidentul.

„Wizz Air confirmă că aeronava sa care a operat zborul Bologna - Cluj-Napoca pe 17 ianuarie a aterizat în siguranță și fără incidente pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar a alunecat de pe suprafața pavată la punctul de viraj, în timp ce rula cu viteză redusă, când a încercat să se întoarcă la capătul pistei pentru a se îndrepta spre platformă. Aeronava a ajuns în siguranță în poziția de parcare. Nimeni nu a fost rănit și aeronava nu a fost avariată. Wizz Air își cere scuze pentru eventualele inconveniente pe care această situație le-ar fi putut cauza”, au transmis reprezentanții companiei aeriene.

Reprezentanții aeroportului au transmis că incidentul nu a afectat pasagerii sau aeronava.

„La zborul Wizz Air de la Bologna, având în vedere că a bătut vântul puternic și erau condiții de iarnă, nu era recomandat să întoarcă pe pistă, avionul a întors pe pistă contrar condițiilor meteo și a ieșit puțin în lateralul pistei. Nu a fost avariată deloc aeronava, nici pasagerii nu au avut probleme. Din acest motiv au fost întârzieri între 30 de minute și o oră la zborurile Wizz Air de la Valencia și Lufthansa de la Munchen”, a declarat directorul aeroportului, David Ciceo, potrivit Cluj24.

Cele două curse au fost redirecționate la Timișoara, dar pasagerii nu au fost coborați din avioane ci au așteptat aproximativ o oră, după care s-au întors la Cluj.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)