Avion scos de pe pistă din cauza vântului puternic. Vremea rea a adus panică pe aeroport

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 15:16
6161 citiri
Avion scos de pe pistă din cauza vântului puternic. Vremea rea a adus panică pe aeroport
Reprezentanții aeroportului au transmis că incidentul nu a afectat pasagerii sau aeronava FOTO Facebook/ Wizz Air

Un avion care aparține companiei Wizz Air și care a aterizat luni seară, 17 ianuarie, pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj a ieșit de pe pistă din cauza vântului puternic, potrivit cluj24.ro.

UPDATE 15:10

Reprezentanții WizzAir cu confirmat incidentul.

„Wizz Air confirmă că aeronava sa care a operat zborul Bologna - Cluj-Napoca pe 17 ianuarie a aterizat în siguranță și fără incidente pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar a alunecat de pe suprafața pavată la punctul de viraj, în timp ce rula cu viteză redusă, când a încercat să se întoarcă la capătul pistei pentru a se îndrepta spre platformă. Aeronava a ajuns în siguranță în poziția de parcare. Nimeni nu a fost rănit și aeronava nu a fost avariată. Wizz Air își cere scuze pentru eventualele inconveniente pe care această situație le-ar fi putut cauza”, au transmis reprezentanții companiei aeriene.

Reprezentanții aeroportului au transmis că incidentul nu a afectat pasagerii sau aeronava.

„La zborul Wizz Air de la Bologna, având în vedere că a bătut vântul puternic și erau condiții de iarnă, nu era recomandat să întoarcă pe pistă, avionul a întors pe pistă contrar condițiilor meteo și a ieșit puțin în lateralul pistei. Nu a fost avariată deloc aeronava, nici pasagerii nu au avut probleme. Din acest motiv au fost întârzieri între 30 de minute și o oră la zborurile Wizz Air de la Valencia și Lufthansa de la Munchen”, a declarat directorul aeroportului, David Ciceo, potrivit Cluj24.

Cele două curse au fost redirecționate la Timișoara, dar pasagerii nu au fost coborați din avioane ci au așteptat aproximativ o oră, după care s-au întors la Cluj.

Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
ANM anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, 29 martie, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#avion WizzAir, #avion Wizz Air redirectionat, #aeroport Cluj, #vant puternic, #pista , #stiri sociale
Comentarii