Tudose sustine ca nu va scadea nicio leafa de la 1 ianuarie. Cum ameninta FMI, de la care nu mai ia niciun leu

Autor: Redactia Ziare.com

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 23:46

9948 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul a sustinut, luni seara, ca toate salariile bugetarilor vor creste, precizand ca acum se lucreaza la cateva "reglaje fine", in special in sistemul de sanatate.

In alta ordine de idei, Tudose a promis ferm ca Guvernul nu va mai lua niciun leu de la FMI, iar pe reprezentantii Fondului ii ameninta ca va deveni violent.

"Da, vom merge mai departe cu ea, da, va fi aplicata Legea salarizarii, nu, nu va scadea nicio leafa, de la 1 ianuarie ", a declarat Mihai Tudose, luni seara, la Antena 3, intrebat despre reprosul sindicatelor cu privire la masura privind transferul contributiilor de la angajator la angajat si daca Guvernul va merge mai departe cu aceasta masura.

Premierul a adaugat ca toate aceste lucruri poate nu au fost explicate de Guvern printr-un mesaj clar.

"Poate ca am gresit si noi pierzandu-ne in explicatii, in explicatii foarte teoretice, cu foarte multe exemple, cu foarte multe analize, cand pana la urma omul vrea un mesaj foarte clar. In mediul privat in niciun caz nu vor scadea, acolo pot sa creasca, am vorbit cu angajatorii, am vorbit cu patronatele, chiar sunt fericiti ca in aceeasi anvelopa salariala, la aceleasi cheltuieli cu personalul, pot creste lefurile. In ceea ce priveste angajatii la stat, bugetarii, toate vor creste", a declarat premierul, citat de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (13)