Tudose sustine ca nu va scadea nicio leafa de la 1 ianuarie. Cum ameninta FMI, de la care nu mai ia niciun leu

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 23:46
9948 citiri
Tudose sustine ca nu va scadea nicio leafa de la 1 ianuarie. Cum ameninta FMI, de la care nu mai ia niciun leu
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul a sustinut, luni seara, ca toate salariile bugetarilor vor creste, precizand ca acum se lucreaza la cateva "reglaje fine", in special in sistemul de sanatate.

In alta ordine de idei, Tudose a promis ferm ca Guvernul nu va mai lua niciun leu de la FMI, iar pe reprezentantii Fondului ii ameninta ca va deveni violent.

"Da, vom merge mai departe cu ea, da, va fi aplicata Legea salarizarii, nu, nu va scadea nicio leafa, de la 1 ianuarie ", a declarat Mihai Tudose, luni seara, la Antena 3, intrebat despre reprosul sindicatelor cu privire la masura privind transferul contributiilor de la angajator la angajat si daca Guvernul va merge mai departe cu aceasta masura.

Premierul a adaugat ca toate aceste lucruri poate nu au fost explicate de Guvern printr-un mesaj clar.

"Poate ca am gresit si noi pierzandu-ne in explicatii, in explicatii foarte teoretice, cu foarte multe exemple, cu foarte multe analize, cand pana la urma omul vrea un mesaj foarte clar. In mediul privat in niciun caz nu vor scadea, acolo pot sa creasca, am vorbit cu angajatorii, am vorbit cu patronatele, chiar sunt fericiti ca in aceeasi anvelopa salariala, la aceleasi cheltuieli cu personalul, pot creste lefurile. In ceea ce priveste angajatii la stat, bugetarii, toate vor creste", a declarat premierul, citat de Agerpres.

Amintim ca sindicalistii de la Cartel Alfa ii solicita lui Dragnea o intalnire de urgenta

Citeste si:

"Reglaje fine" la Sanatate

Premierul a mentionat ca vor fi facute "reglaje fine la cateva categorii speciale" si s-a referit din nou la situatia sporurilor anumitor angajati din sistemul de sanatate.

"In ceea ce priveste sistemul de sanatate, fiindca acolo intervin si niste sporuri, altele decat cele normale. Au fost si exagerari, poate multe, si au recunoscut-o liderii sindicali, sunt zone din medicina unde era salariul de baza la care se adauga inca un spor de inca un salariu, la care se adaugau alte sporuri de 100%. Ajungeai in final la a lua la patru salarii de baza, din jocul acesta cu 100% peste 100% peste 100%.

Lucrurile nu pot merge asa si nu erau numai pe oamenii din sistemul sanitar cei care chiar profesau, adica s-a ajuns ca o dactilografa dintr-un spital sa aiba un salariu cat un profesor universitar, cu tot respectul pentru munca domniei sale, dar totusi anumite lucruri erau scapate de sub control din aceasta joaca a sporurilor", a afirmat Tudose.

In niciun caz nu pregatim un imprumut cu FMI

Prim-ministrul a sustinut ca aceasta crestere a salariilor este sustenabila si nu va mai lua "niciun leu" de la FMI.

"Chiar in drum spre dumneavoasta, m-a sunat ministrul de Finante sau ce-a mai ramas din el, a muncit foarte mult. In niciun caz nu pregatim un imprumut cu FMI, la ce prognoze au facut, la cum ne-au tratat, nu voi lua un leu de la ei.

Iata ca au gresit si ultima prognoza. Au iesit senini si au spus stiti, noi am cam gresit un pic. Cam mult au gresit, fiindca au stricat viata unei tari si a oamenilor intr-un mod dezastruos (referire la momentul 2010 - n.red.).

Acum au gresit o prognoza, au gresit-o pe a doua. Eu mi-am facut datoria sa ii chem si sa le spun ca s-ar putea sa nu mai vorbim deloc cu ei, nici macar in vizite de curtoazie daca o gresesc si pe a treia. Au devenit un pic mai prudenti. Eu nu vorbesc de FMI ca structura, dar oamenii care au venit aici... Nu stiu care e baza de selectie, dar nu prea le iese. (...) Eu am avut o discutie cu ei, doar atata: mai gresiti o data si voi reactiona violent, fiindca inteleg ca este, de fapt, un atac al vostru asupra tarii, cu ratingul de tara", a fost reprosul premierului la adresa FMI, citat de Mediafax.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Tudose salarii bugetari, #Tudose FMI, #Tudose salarii sanatate , #salariati