Videanu: Preda nu are nicio legatura cu viata interna a PD-L

Autor: Livia Stroie

Marti, 20 Iulie 2010, ora 11:35

1594 citiri

Adriean Videanu, ministrul Economiei, l-a atacat marti, intr-o emisiune televizata, pe europarlamentarul Cristian Preda, despre care a spus ca nu are nicio legatura cu viata interna a PD-L.

"Cristian Preda este un om care a venit la masa intinsa PD-L, n-a avut nicio contributie la evolutia partidului, ar fi bine sa-i dam o organizatie judeteana sa o conduca sa vada cum este. Iesirea o pun pe seama unui lipse totale de experienta politica. Preda nu are legatura cu viata interna a partidului si vorbeste probabil de la Bruxelles", a declarat Adriean Videanu, la Antena 3.

Videanu a raspuns din nou acuzatiilor lui Preda, privind renuntarea la cursa electorala pentru primaria Capitalei, sustinand ca nu a mai candidat deoarece in urma unor ordonante de urgenta ale Guvernului Tariceanu, institutia primarului a devenit mai slaba decat cea a primarilor de sector.

Cristian Preda: Videanu este mult prea umflat

Videanu a spus ca voturile pe care le-a primit ii dau legitimitate in partid. Acesta a amintit ca, dupa presedintele Traian Basescu, a avut cel mai mare numar de voturi in spate intr-o batalie electorala din PD-L.

Videanu: Dupa Basescu, am cel mai mare numar de voturi in spate

Europarlamentarul Cristian Preda a intervenit la randul sau in emisiune, sustinandu-si pozitia.

"Domnul Videanu e cu cinci ani in urma, e nevoie de reimprospatarea relatiei cu electoratul", a declarat Preda, adaugand insa ca ar sustine candidatura oricarui membru PD-L, daca acesta este "credibil".

Intrebat daca ar sustine candidatura Elenei Udrea la Primaria Capitalei, Preda a raspuns: "Daca va fi credibila in acel moment, cu siguranta ca o voi sustine. (...) Amintesc ca doamna Elena Udrea se bucura de o totala neincredere a Bucurestiului, si cu toate acestea a fost numita interimar presedintele PD-L Bucuresti".

Nu vom renunta la cota unica

Pe de alta parte, ministrul Economiei a declarat ca nu se va renunta la cota unica si ca aceasta ramane o prioritate a Guvernului Boc.

Ministrul a adaugat ca, indiferent de calculele si variantele discutate la nivelul Ministerului Finantelor, Guvernul nu doreste renuntarea la cota unica.

"Va asigur ca nu vom renunta la cota unica, este o prioritate politica a PD-L, a guvernului, a primului-ministru, chiar daca la nivelul ministerului Finantelor se pot face evaluari de toate facturile si toate naturile, ministerul Finantelor este obligat sa faca analize. Cota unica ramane una din prioritatile guvernului", a declarat Adriean Videanu, la Antena 3, marti.

In ceea ce priveste mecanismul de monitorizare a preturilor din piete si magazine, despre care a mai facut declaratii, Videanu a explicat ca nu ar fi gandit ca o interventie a statului pe piata libera, ci ca o unealta pentru informarea consumatorului, care ar duce in scurt timp la scaderea preturilor.

"Acest sistem a functionat in Grecia, la trei luni de la implementare preturile au scazut cu 7%. (...) Este un element de transparenta in domeniul comertului cu amanuntul, nicio autoritate nu va interveni in politica comerciantului", a declarat Videanu.

Ministrul Economiei a spus ca inspectorii ANPC ar urma sa verifice preturile la raft si preturile reale, pentru a constata daca exista diferente si ar urma sa avertizeze consumatorii cu privire la diferentele de pret. Potrivit ministrului, acest mecanism ar urma sa incurajeze "concurenta loiala".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)