Videanu: Preda nu are nicio legatura cu viata interna a PD-L

Marti, 20 Iulie 2010, ora 11:35
1594 citiri
Videanu: Preda nu are nicio legatura cu viata interna a PD-L

Adriean Videanu, ministrul Economiei, l-a atacat marti, intr-o emisiune televizata, pe europarlamentarul Cristian Preda, despre care a spus ca nu are nicio legatura cu viata interna a PD-L.

"Cristian Preda este un om care a venit la masa intinsa PD-L, n-a avut nicio contributie la evolutia partidului, ar fi bine sa-i dam o organizatie judeteana sa o conduca sa vada cum este. Iesirea o pun pe seama unui lipse totale de experienta politica. Preda nu are legatura cu viata interna a partidului si vorbeste probabil de la Bruxelles", a declarat Adriean Videanu, la Antena 3.

Videanu a raspuns din nou acuzatiilor lui Preda, privind renuntarea la cursa electorala pentru primaria Capitalei, sustinand ca nu a mai candidat deoarece in urma unor ordonante de urgenta ale Guvernului Tariceanu, institutia primarului a devenit mai slaba decat cea a primarilor de sector.

Cristian Preda: Videanu este mult prea umflat

Videanu a spus ca voturile pe care le-a primit ii dau legitimitate in partid. Acesta a amintit ca, dupa presedintele Traian Basescu, a avut cel mai mare numar de voturi in spate intr-o batalie electorala din PD-L.

Videanu: Dupa Basescu, am cel mai mare numar de voturi in spate

Europarlamentarul Cristian Preda a intervenit la randul sau in emisiune, sustinandu-si pozitia.

"Domnul Videanu e cu cinci ani in urma, e nevoie de reimprospatarea relatiei cu electoratul", a declarat Preda, adaugand insa ca ar sustine candidatura oricarui membru PD-L, daca acesta este "credibil".

Intrebat daca ar sustine candidatura Elenei Udrea la Primaria Capitalei, Preda a raspuns: "Daca va fi credibila in acel moment, cu siguranta ca o voi sustine. (...) Amintesc ca doamna Elena Udrea se bucura de o totala neincredere a Bucurestiului, si cu toate acestea a fost numita interimar presedintele PD-L Bucuresti".

Nu vom renunta la cota unica

Pe de alta parte, ministrul Economiei a declarat ca nu se va renunta la cota unica si ca aceasta ramane o prioritate a Guvernului Boc.

Ministrul a adaugat ca, indiferent de calculele si variantele discutate la nivelul Ministerului Finantelor, Guvernul nu doreste renuntarea la cota unica.

"Va asigur ca nu vom renunta la cota unica, este o prioritate politica a PD-L, a guvernului, a primului-ministru, chiar daca la nivelul ministerului Finantelor se pot face evaluari de toate facturile si toate naturile, ministerul Finantelor este obligat sa faca analize. Cota unica ramane una din prioritatile guvernului", a declarat Adriean Videanu, la Antena 3, marti.

In ceea ce priveste mecanismul de monitorizare a preturilor din piete si magazine, despre care a mai facut declaratii, Videanu a explicat ca nu ar fi gandit ca o interventie a statului pe piata libera, ci ca o unealta pentru informarea consumatorului, care ar duce in scurt timp la scaderea preturilor.

"Acest sistem a functionat in Grecia, la trei luni de la implementare preturile au scazut cu 7%. (...) Este un element de transparenta in domeniul comertului cu amanuntul, nicio autoritate nu va interveni in politica comerciantului", a declarat Videanu.

Ministrul Economiei a spus ca inspectorii ANPC ar urma sa verifice preturile la raft si preturile reale, pentru a constata daca exista diferente si ar urma sa avertizeze consumatorii cu privire la diferentele de pret. Potrivit ministrului, acest mecanism ar urma sa incurajeze "concurenta loiala".

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Adriean Videanu, #Videanu cota unica, #Videanu observare preturi , #stiri Adriean Videanu