Ziua internațională a stângacilor, sărbătorită pe 13 august. Ce băutură alcoolică faimoasă mai este celebrată în această zi

Sambata, 13 August 2022, ora 08:58 4128 citiri
Acest vin cu conţinut redus de alcool (12%) era practic necunoscut dincolo de graniţele Italiei înainte de începutul secolului XXI FOTO Heart.co.uk

Sărbătorind primul său an de existenţă în 1976, organizaţia Lefthanders International a contribuit la creşterea gradului de conştientizare cu privire la multitudinea de dificultăţi cu care se pot confrunta persoanele stângace, care sunt sărbătorite în fiecare an pe 13 august.

A fi acuzat de vrăjitorie în anii 1600 doar pentru faptul de a folosi o mână mai mult decât cealaltă a fost doar începutul.

În vremurile noastre, deoarece doar 10% din populaţie este stângace, diversele articole făcute special pentru cei stângaci sunt, de obicei, mai scumpe decât cele pentru dreptaci. Obiecte precum foarfecile, cuţitele şi chiar băncile şcolare pot avea o marjă de profit de aproape 75% mai mare pentru stângaci.

Chiar şi pasionaţii de sport vor plăti cu vârf şi îndesat, deoarece crosele de golf, de exemplu, înregistrează uneori o creştere de până la 200%, în funcţie de marcă, scrie site-ul daysoftheyear.com.

Dar, chiar dacă poate fi dificil pentru ei şi, desigur, puţin mai scump, stângacii sunt cu siguranţă persoane unice şi interesante. Iar aceasta este ziua perfectă pentru a-i sărbători!

Ziua Prosecco

Deşi acest vin cu conţinut redus de alcool (12%) era practic necunoscut dincolo de graniţele Italiei înainte de începutul secolului XXI, el există de fapt de mulţi ani, iar astăzi are și o sărbătoare internațională, pe data de 13 august.

Originile sale merg probabil cu cel puţin 2000 de ani în urmă, până în anul 200 î.Hr., când romanii s-au referit pentru prima dată la acest vin alb regional sub numele de "Puccino".

Fabricat din struguri cultivaţi în podgoriile din regiunea Prosecco din nord-estul Italiei, acest vin este similar şampaniei în sensul că trebuie să fie cultivat în acea regiune pentru a putea fi etichetat cu numele Prosecco. Această regiune a Italiei, cu cel mai mare oraş al său, Trieste, se află la graniţa cu Slovenia.

Strugurele din care provine acest vin alb a fost numit iniţial strugurele Prosecco, dar a fost redenumit în cadrul UE în 2009 şi a devenit strugurele Glera. În ultimii ani, strugurii Glera au fost cultivaţi în multe alte locuri, în afară de această regiune nord-estică a Italiei, inclusiv în Brazilia, Argentina, România şi Australia.

Cu toate acestea, este important de reţinut că, deşi nu poate fi numit "Prosecco" dacă este cultivat într-una dintre aceste ţări, procesele şi produsul obţinut pot crea rezultate foarte asemănătoare, care pot fi savurate în mod similar, scrie site-ul citat.

Având loc la mijlocul lunii august, Ziua Prosecco (#ProseccoDay) este perfect poziţionată pentru a savura această băutură uşoară şi fructată într-o seară caldă de vară.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com