Cu cât s-au scumpit cele mai căutate cadouri de Ziua Îndrăgostiților într-un an: ”La zodiac zice să fim cumpătați și economi”

Miercuri, 14 Februarie 2024, ora 16:59
1427 citiri
Cu cât s-au scumpit cele mai căutate cadouri de Ziua Îndrăgostiților într-un an: ”La zodiac zice să fim cumpătați și economi”
Trandafirii s-au scumpit cu peste 10% față de 2023 FOTO Pixabay

Institutul Național de Statistică (INS) a postat un mesaj miercuri, 14 februarie, în care arată cât trebuie să scoată din buzunar cuplurile de Ziua Îndrăgostiților.

În mesajul postat pe Facebook, INS a arătat cât s-au scumpit unele produse și servicii în ianuarie față de începutul anului trecut.

În topul scumpirilor se află bomboanele de ciocolată care au un preț cu peste 17% mai mare față de ianuarie 2023. Masa la restaurant s-a scumpit cu aproape 14%, camera de hotel cu peste 12%, iar șampania, cu aproape 12%.

”La INS, ziua îndrăgostiților aduce comunicatul Indicele Prețurilor de Consum”, au scris reprezentanții instituției în mesajul care însoțește postarea.

Mesajul a fost postat în ziua în care INS a făcut publice datele privind rata inflației din prima lună a acestui an.

Reacțiile internauților

Mesajul a amuzat mulți internauți, unii dintre ei răspunzând cu ironie.

”Preşedintele INS transmite că ”Iubirea între oameni rămâne infinită!”

”Am făcut și eu calculele, pentru mine...A reieșit, statistic vorbind, că, dacă nu voi cumpăra nimic, nu voi avea nicio ”pierdere” față de anul trecut...Altfel, orice aș lua, ”creșterea”(sau ”pierderea”) va fi cu câteva procente peste 100%...iar la zodiac zice să fim cumpătați și economi...”

”Pe serie ajustata sezonier, nu?”, sunt câteva comentarii.

Potrivit unui sondaj INSCOP, peste un sfert dintre români sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor pe 24 februarie, de Dragobete, iar peste 17% optează pentru 14 februarie, de Sfântul Valentin.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Ziua Indragostitilor, #14 februarie, #2024, #INS, #scumpiri , #scumpiri